Vágólapra másolva!
Tavalyi szenzációs római diadalához képest ezúttal más meccsre számít a címvédő Carlos Alcaraz ellen Marozsán Fábián, aki kedden csap össze a spanyol játékossal az Indian Wells-i keménypályás tenisztorna nyolcaddöntőjében.

A világranglistán 58. helyezett teniszező hétfőn az MTI-nek adott interjújában úgy vélekedett, hogy alighanem teljesen más meccs lesz, mint tavaly Rómában, amikor salakon az év meglepetését okozva megverte a világelső Alcarazt.

Marozsán Fábián tavaly világszenzációt okozott Alcaraz legyőzésével
Fotó: AFP

"Egyrészt ismer már engem, és biztosan készül rám. 

Másrészt kemény pályán nem lehet annyira variálni a játékot, például szögeket ütni vagy ejteni. Itt most bum-bum tenisz lesz, erőből fogunk játszani, és ha valaki ezen a borításon mentálisan vagy fizikálisan lassú, akkor könnyen elmennek az ütések, mert nagyon kevés az idő

 - magyarázta a Hajdúszoboszló SE sportolója, aki hozzátette, hogy számítania kell arra, hogy a kétszeres Grand Slam-bajnok megpróbálja bedarálni őt.

Marozsán elmondta, hogy nézte a 20 éves Alcaraz eddigi meccseit, végig óriási tempót diktált, szinte elvette a levegőt riválisaitól, és ilyenkor mindenkinek nehéz dolga van ellene. Még a 31. kiemelt, korábbi top 10-es Felix Auger-Aliassime-nek sem volt ötlete az előző fordulóban a spanyollal szemben.

Marozsán Fábián intenzív meccsre számít Alcaraz ellen
Fotó: AFP

Marozsán Fábián kifejtette, azon lesz, hogy Alcaraz minél kellemetlenebbül érezze magát a pályán, és első lépésben szeretne egy szettet hozni ellene, illetve ha van rá mód, akkor természetesen nyerni is.

Én még csak nem is edzhetek a centerpályán, ahol ő a meccseit vívja, úgyhogy teljesen új lesz nekem a környezet. Tavaly olyan volt legyőzni őt, mintha megnyertem volna a lottóötöst, de attól még remélem, hogy másodszor is sikerülni fog

 - tette hozzá.

Marozsán a 2023-as római és sanghaji verseny után harmadszor jutott a 16 közé 1000-es tornán.