Súlyos büntetést kapott az angol válogatott ellenfele

fbl Horizontal FOOTBALL HEADSHOT PRESS CONFERENCE PROFILE
Senegal's coach Aliou Cisse arrives to give a press conference at the Qatar National Convention Center (QNCC) in Doha on November 28, 2022, on the eve of the Qatar 2022 World Cup football match between Ecuador and Senegal. (Photo by OZAN KOSE / AFP)
Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) Fegyelmi Bizottsága Szenegál ellen „potenciális jogsértések" miatt indított vizsgálatot az Anglia elleni világbajnoki nyolcaddöntő előtt.
Vágólapra másolva!

Aliou Cissé tanítványai Hollandia mögött másodikként végeztek az A csoportban, miután 2-1-re győzött Ecuador ellen, így az Afrikai Nemzetek Kupája-győztes vasárnap Angliával mérkőzik meg a legjobb 16 között.

Előtte azonban súlyos büntetésre számíthat a válogatott, ugyanis a keddi találkozó előtt nem tartotta be a FIFA előírásait. A szövetség szerdán megerősítette, hogy a Szenegáli Labdarúgó-szövetséggel szemben vizsgálatot indított.

Minden, a világbajnokságon részt vevő csapatnak legalább egy nappal a mérkőzése előtt

részt kell vennie egy sajtótájékoztatón, ahol a kötelező előírás részeként a csapat szövetségi kapitányának és a keretből legalább egy játékosnak jelen kell lennie – hétfőn azonban csak Aliou Cissé volt ott.

Aliou Cissé egyedül jelent meg a sajtótájékoztatón Forrás: AFP/Ozan Kose

„A FIFA Fegyelmi Bizottsága eljárást indított a Szenegáli Labdarúgó-szövetség ellen a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság szabályzatának 44. cikkének, a média- és marketingszabályzat 2.7.2. cikkének és a csapatról szóló 8.5.3. cikkének esetleges megsértése miatt – áll a FIFA közleményében. – A lehetséges jogsértések a kötelező sajtótájékoztatóhoz kapcsolódnak, amelyre november 28-án került sor, az Ecuador–Szenegál labdarúgó-világbajnokság előtt."

A FIFA korábban 10 ezer svájci frankos (4,1 millió forintos) pénzbírságot szabott ki Németországra, amiért megsértette ugyanezt a szabályt

a Spanyolországgal vívott meccse előtt, így várható volt, hogy a szenegáli szövetség is hasonló büntetéssel fog szembesülni: így is lett:

Szenegálnak is ugyanekkora pénzösszeget kell befizetnie.

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!