Tragikusan fiatalon meghalt vb-legendájára emlékezett a keddi játéknap továbbjutója

2022-es labdarúgó-világbajnokság, 2022-es katari FIFA-világbajnokság, Katar, labdarúgás, futball, foci-vb, focivb2022, A csoport, Ecuador - Szenegál, Halífa Nemzetközi Stadion, 2022. 11. 29.
Senegal's defender #03 Kalidou Koulibaly celebrates scoring his team's second goal during the Qatar 2022 World Cup Group A football match between Ecuador and Senegal at the Khalifa International Stadium in Doha on November 29, 2022. (Photo by JUNG Yeon-je / AFP)
Vágólapra másolva!
A szenegáli labdarúgó-válogatott a korábbi kiváló középpályás, Papa Bouba Diop emlékének ajánlotta Ecuador elleni győzelmét a katari világbajnokságon.
Vágólapra másolva!

Szenegál kedden 2-1-es sikert aratott Ecuador felett az A csoport zárófordulójában, így második helyen jutott tovább a nyolcaddöntőbe. A nyugat-afrikai válogatott csapatkapitánya, Kalidou Koulibaly döntötte el a találkozót, és a mérkőzés után meghatódva elmondta, hogy Papa Bouba Diop családjának ajánlják a győzelmüket.

- mondta a 31 éves játékos, aki Diop legendás góljára utalt, amellyel a szenegáli válogatott húsz éve 1-0-ra legyőzte a címvédő Franciaországot a dél-koreai, japán közös rendezésű vb nyitómérkőzésén, ezt követően pedig nemzeti hősként ünnepelték hazájában.

Papa Bouba Diop három gólt lőtt a 2002-es világbajnokságon Forrás: AFP/Patrick Hertzog

Papa Bouba Diop 2020-ban, mindössze 42 esztendősen súlyos betegséget követően (amiotrófiás laterálszklerózis, ALS) hunyt el.

Szenegál diadalával biztossá vált, hogy dél-amerikai ellenfelének véget ért a világbajnokság. Gustavo Alfaro, az ecuadori szövetségi kapitány dühösen nyilatkozott a kiesést jelentő vereséget követően.
"Nagyon fájó ez a kudarc, mindenkinek fáj - mondta a 60 éves argentin szakember. – Figyelembe kell vennünk, hogy jól játszottunk és ezt kell magunkkal vinnünk. Biztos vagyok benne, hogy ez a csapat még vissza fog vágni a jövőben".

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!