Péniszmutogatásról és egy zseniális hollandról szólt a szombat

2022-es labdarúgó-világbajnokság, 2022-es katari FIFA-világbajnokság, Katar, labdarúgás, futball, foci-vb, focivb2022, hollandia-Egyesült Államok, Nyolcaddöntő, Halífa Nemzetközi Stadion, 2022. 12. 03., hollandia, Egyesült Államok
Netherlands' defender #22 Denzel Dumfries celebrates with teammates after scoring his team's third goal during the Qatar 2022 World Cup round of 16 football match between the Netherlands and USA at Khalifa International Stadium in Doha on December 3, 2022. (Photo by ADRIAN DENNIS / AFP)
Vágólapra másolva!
Bár szombaton megkezdődtek a nyolcaddöntők a katari labdarúgó világbajnokságon, a nap legnagyobb sztorija még a pénteki Svájc-Szerbia mérkőzésről szólt. Szombaton kapott nagyobb nyilvánosságot a holland kapitány, Louis van Gaal bizarr nyilatkozata, este pedig már focit láthattunk, a hollandok győzelmében főszerepet játszott egy fiatal szélső, Denzel Dumfries.
Vágólapra másolva!

Ahogy az várható volt forrtak az indulatok a Svájc-Szerbia mérkőzésen a G csoport utolsó fordulójában. Mindkét csapat a továbbjutásért lépett pályára, egy olyan meccsen, amit komoly politikai felhajtás övezett a svájci csapat albán származású játékosai, illetve a 2018-as vb-csoportmeccsük mutogatásai miatt. Utóbbiból ezúttal sem volt hiány: de ezúttal a kétfejű sas helyett mindenki a péniszét markolászva üzengetett a túloldalra. Hogy miért? Alapos cikkünkből ez is kiderül.

Xhaka kezdte, Vlahovics folytatta:

Louis van Gaal, mire megöregszik egészen szimpatikus fickó lesz. Már manchesteri performanszai is a jó irányba tett lépésként értékelhetőek, a focivébén pedig egyértelműen ő az egyik legszórakoztatóbb figura. Az első napokban a sajtótájékoztató során megölelgetett újságírónak tett gesztussal került címlapokra, az USA elleni nyolcaddöntő előtt pedig egy bizarr nyilatkozatta, amelyben a remek arcszínét a koporsóban is megőrző édesanyjával példálózott.

Várjuk a folytatást az argentinok elleni negyeddöntő előtt.

Denzel Dumfries (22) volt a meccs hőse Forrás: AFP/Adrian Dennis

Merthogy a torna első nyolcaddöntőjében a hollandok a várakozásoknak megfelelően magabiztosan győzték le az Egyesült Államokat. A győzelem fő letéteményese a lassan formába lendülő és ezúttal is gólt szerző Memphis Depay mellett a hollandok 26 éves jobboldali védője, Denzel Dumfries volt, aki két gólpasszt követően a harmadik találatot már maga jegyezte.

A nyolcaddöntőnket jól ki is beszéltük a Szpíker Korner vb-podcast sorozatában. Előbb a Hollandia-Egyesült Államok mérkőzésen volt a sor:

Majd este Messiék produkciója mellett sem mentünk el szó nélkül:

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!