Vágólapra másolva!
Miközben Spanyolországot Zinedine Zidane Real Madridba igazolása tartotta lázban, a kupagyőztes Real Zaragoza szinte "fű alatt" szerződtette a jugoszláv Goran Drulicot a Crvena Zvezdából. A zaragozaiak hétmillió fontot (2,9 milliárd forint) fizettek a csatárért, és ezzel új klubrekordot állítottak fel.

A Real Zaragoza a legutóbbi idényben meglehetősen felemásan szerepelt: a bajnokságban végig a kiesés ellen küzdött, ami nem valami jó eredmény az előző idény negyedikjétől, ám a Spanyol Kupában (Copa del Rey) azonban alaposan kitett magáért, hiszen elhódította a trófeát, és ezzel kvalifikálta magát az UEFA-kupába.

A klub nem akart ismét abba a hibába esni, mint egy évvel korábban, amikor eladta legjobbjait, sőt a vezetőség inkább az erősítésen törte a fejét, és ennek az első jele Drulics megszerzése. Nem véletlen, hogy éppen jugoszláv támadót igazoltak a kék-fehérek: korábban ugyanis Savo Milosevic volt a nagy kedvenc Zaragozában, aki két évvel ezelőtt 21 alkalommal volt eredményes. Drulictól is valami hasonlót várnak, és ezzel a játékos is tisztában van: "Ugyanazon a poszton játszom, mint Savo, és remélem, hogy hasonló sikereket érhetek el, mint ő. Mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy megháláljam a klub vezetőinek bizalmát" - nyilatkozta bemutatásakor Drulic, aki az argentin Juan Esnaiderrel valóban igen hatásos támadópárt alkothat majd.

Drulic a Zseleznik Beogradban kezdte pályafutását, ahol hamarosan a második vonalban szereplő együttes házi gólkirályá nőtte ki magát, majd 1997-ben csapatával feljutott az élvonalba. Ez felkeltette a Crvena Zvezda érdeklődését, a piros-fehérek rövid teketóriázás után szerződtették is a fiatal támadót. Goran első szezonjában többnyire csak csere volt a belgrádi sztárklubban, de egy gólt azért így is szerzett, ráadásul éppen volt klubja, a Zseleznik ellen. Ezt követően már több lehetőséget kapott, az 1998-99-es idényben például hétszer volt eredményes - igazából azonban csak a most befejeződött szezonban került az érdeklődés középpontjába.

Különösen az ősszel ment neki nagyon a góllövés: az UEFA-kupában a Leicester City elleni visszavágón kétszer volt eredményes, és ezzel szinte egymaga juttatta tovább a gárdát, majd a spanyol Celta Vigónak két mérkőzésen négy gólt rúgott - balszerencséjére azonban a Zvezda így is kiesett a kupából. Drulicot mindesetre az őszi idény második legjobb játékosának választották meg hazájában, csak a Partizan Beograd támadó középpályása, Sasa Ilic előzte meg. Drulicsnak azonban ez nem szegte kedvét, tovább folytatta a gólgyártást, és a bajnokságot végül 17 találattal fejezte be. A Real Zaragoza mellett a Fiorentina is szívesen megvette volna, de a violák anyagi helyzete ezt nem tette lehetővé.

(FOCIVILÁG)