Vágólapra másolva!
A labdarúgó OTP Bank Liga 24. fordulójában a bajnoki címvédő MOL Vidi 2-2-es döntetlent játszott a Paksi FC otthonában. A sereghajtó Szombathelyi Haladás kétgólos hátrányból, öt perc alatt fordított az Újpest ellen, és sorozatban második meccsét nyerte meg az NB I-ben. A Debrecen 1-0-ra nyert a Mezőkövesd ellen a Nagyerdei Stadionban, a Diósgyőr egygólos győzelmet aratott a Puskás Akadémia fölött Miskolcon, és elmozdult a kiesőhelyről, míg a Kisvárda hazai pályán játszott 1-1-es döntetlent a Honvéddal, így visszacsúszott a 11. helyre.

A sereghajtó Szombathelyi Haladás kétgólos hátrányból fordítva 3-2-re nyert a vendég Újpest ellen.

A Haladás a legutóbbi fordulóban nagy meglepetésre nyerni tudott a Budapest Honvéd vendégeként, ezzel november óta először gyűjtötte be a három pontot. Horváth Ferenc vezetőedző együttese számára így halványan ugyan, de felcsillant a remény, hiszen már csak 11 pont volt a hátránya a bennmaradást illetően.

Horváth Ferenc csapata a Honvéd után az Újpestet is legyőzte Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A Szombathelyre kilencmérkőzéses veretlenségi szériával érkező lila-fehérek kezdték jobban a találkozót, veszélyesebb támadásokat vezettek, és Novothny Soma fejesével bő negyedórát követően megszerezték a vezetést. A vendégek ezt követően is uralták az összecsapást, és a félidő hajrájában növelték előnyüket, igaz, Novothny második találatához kellett a 108-szoros válogatott Király Gábor óriási hibája.

A fordulást követően egy darabig nem változott a játék képe, a hatvanadik percben azonban kettős cserét végeztek el a hazaiak, ez pedig alapjaiban változtatta meg az összecsapást: Funsho Bamgboye és Németh Márió lépett pályára, ez a duó öt perc leforgása alatt megfordította a mérkőzést, a nigériai támadó kettő, a magyar játékos egy gólt szerzett a 62. és a 67. perc között.

A megzavarodott Újpest nem is tudott már újítani, így a Haladás, amelynek kapujában cserélni kellett, sorozatban második sikerét gyűjtötte be – ebben a szezonban először.

A szombathelyiek az idény során először nyertek két egymást követő mérkőzésen, míg a fővárosiaknak kilenc találkozóból álló veretlenségi sorozatuk szakadt meg.

OTP Bank Liga, 24. forduló:
Szombathelyi Haladás-Újpest FC 3-2 (0-2)
Szombathely, 3023 néző, v.: Andó-Szabó
Haladás: Király (Rózsa D., 81.) – Habovda, Saláta, Tamás, Németh Milán – Dausvili (Németh Márió, 60.) – Ivanov, Holdampf, Rui Pedro, Ofosu – Gaál (Bamgboye, 60.)
Újpest: Pajovic – Pauljevic, Litauszki, Ristevski, Burekovic – Beridze (Simon K., 84.), Nwobodo, Sankovic, Zsótér (Traoré, 70.) – Onovo, Novothny (Solomon, 82.)
gólszerzők: Bamgboye (62., 67.), Németh Márió (65.), illetve Novothny (17., 38.)
sárga lap: Habovda (53.), Bamgboye (68.), Ofosu (83.), illetve Ristevski (72.), Traoré (85.)

A Paks hazai pályán döntetlent játszott szombaton a címvédő Vidivel.

A tolnai csapat már a 14. percben megszerezhette volna a vezetést: Gévay Zsolt balról belőtt labdáját Papp Kristóf belsőzte kapura, de a gólvonalon biztosító Pátkai Máté kifejelte a labdát.

Szűk tíz perccel később már nagyobb szerencséje volt a paksiaknak.

Hahn János került ziccerbe, az éles szögből leadott lövése a felső és az oldalsó kapufát is érintette, azonban a székesfehérvári védők nem tudtak felszabadítani, így a kavarodás után visszakerült a labda Hahn elé, aki közelről a kapuba kotorta azt.

A gól után is a Paks maradt támadásban, azonban a 35. percben a Vidi az első helyzetéből kiegyenlített. Huszti Szabolcs bal oldali szögletére Stopira robbant be, és öt méterről a bal alsó sarokba fejelt.

Sokáig nem örülhettek a vezetésnek a székesfehérváriak,

ugyanis a 43. percben újra betaláltak a hazaiak. Egy remek kiugratás után a Debrecenből igazolt Könyves Norbert lépett ki ziccerben, és higgadtan elgurította a labdát a kivetődő Kovácsik Ádám mellett.

A fordulás után is a Paksé volt az első helyzet. A 49. percben Remili Mohamed lépett ki ígéretes helyzetben, de a 13 méterről leadott lövését Kovácsik kibokszolta.

Az 56. percben másodszor is egyenlített a Vidi.

Nego kapott remek labdát, az éles szögből leadott lövését Nagy Gergely bravúrral védte, azonban a menteni igyekvő Kővári Róbert lyukat rúgott, így a labda Marko Scsepovics elé került, aki nyolc méterről, takarásból tekert a kapu bal oldalába.

Két perccel később ismét gólt szerezhetett volna a Paks.

Egy jobb oldali szögletre Fejes András érkezett, a közeli fejesét Pátkai kifejelte, aki ezen a napon már másodszor tisztázott a gólvonalról. Az ellentámadásból a Vidi átvehette volna a vezetést. A gólszerző Scsepovics került ziccerbe, de a lapos lövését Nagy spárgázva védeni tudta.

A 80. percben megnyerhette volna a meccset a Vidi.

A bolgár Georgi Milanov cselezte be magát a tizenhatoson belülre, 10 méterről visszalőtte a labdát a rövid alsóba, de Nagy Gergely bravúrral védett.

A hajrában a székesfehérváriak mindent megtettek, hogy megnyerjék a meccset, de nem tudtak újabb gólt szerezni, így maradt a döntetlent. A bajnoki címvédő Vidinek így már nyolc pont a hátránya az éllovas Ferencváros mögött, amely magabiztosan legyőzte az MTK-t a 215. örökrangadón.

Paksi FC-MOL Vidi FC 2-2 (2-1)
Paks, v: Vad II
Paks: Nagy G. – Kővári, Lenzsér, Gévay, Fejes – Zsidai – Könyves, Kecskés (Egerszegi, 89.), Papp, Remili (Kesztyűs, 80.) – Hahn (Nagy R., 92.)
Vidi FC: Kovácsik – Nego, Juhász, Vinícius, Stopira – Kovács, Hadzic (Futács, 82.), Pátkai (Nikolov, 63.), Huszti – Hodzic (Milanov, 73.), Scepovic
gólszerzők: Hahn (22.), Könyves (43.), Kecskés (86.), illetve Stopira (35.), Scepovic (56.)
sárga lap: Lenzsér (39.), Könyves (84.), illetve Vinícius (7.), Hadzic (9.), Huszti (24.)

A Debrecen hazai pályán 1-0-ra nyert a Mezőkövesd ellen.

Unalmas mezőnyjátékkal telt az első félidő jelentős része. A két csapat egyetlen helyzetet sem tudott kidolgozni, a kapuk egyáltalán nem forogtak veszélyben. A Debrecen vezető találata egy szögletet követően teljesen váratlanul született meg.

A szünet után a vendég mezőkövesdiek valamivel nagyobb sebességre kapcsoltak, és a csereként beállt Vajda hamar egyenlíthetett volna, ám százszázalékos helyzetben a debreceni kapusba rúgta a labdát. A folytatásban leginkább az első félidőben látottakhoz hasonlított a játék, némi mezőnyfölényben voltak a vendégek, helyzeteket pedig egyik csapat sem tudott kialakítani.

Debreceni VSC-Mezőkövesd Zsóry FC 1-0 (1-0)
Debrecen, 2500 néző, v: Bogár
DVSC: Nagy S. – Kinyik, Szatmári, Pávkovics, Ferenczi – Varga K. (Damásdi, 57.), Jovanovic, Tőzsér, Haris – Szécsi (Csősz, 88.), Takács (Zsóri, 71.)
Mezőkövesd: Szappanos – Vadnai, Pillár, Katanec, Silye – Molnár, Meszhi, Szeles, Bertus (Vajda, a szünetben), Cseri (Moutari, 76.) – Koszta
gólszerző: Kinyik (37.)
sárga lap: Pávkovics (85.), Damásdi (87.), illetve Koszta (23.), Meshi (61.), Katanec (70.), Silye (73.)

A Budapest Honvéd 1-1-es döntetlent játszott a Kisvárda vendégeként.

Nem kezdődött nagy iramban a mérkőzés, ennek ellenére helyzetek adódtak, leginkább a hazaiak előtt. A Kisvárda az első negyedórában kétszer találta el a kapufát, és a folytatásban is kezdeményezőbb volt. Huszonnyolc perc elteltével meg is szerezte a vezetést a szabolcsi együttes, ez némiképp felrázta a fővárosiakat, akik éppen a félidő lefújása előtt egyenlítettek.

A fordulás után a hazai csapat leginkább a védekezéssel foglalkozott, így aztán a Honvéd vette át az irányítást, de mindkét oldalon sok apró szabálytalanság tarkította a játékot, és valódi gólhelyzet nem alakult ki. A hajrára sem változott jelentősen a meccs képe, így pontosztozkodással zárult az összecsapás.

A kispesti együttes sorozatban a hatodik idegenbeli bajnokiján maradt nyeretlen, míg a hazai csapat egymás után ötödik hazai élvonalbeli meccsén sem talált legyőzőre.

Kisvárda FC-Budapest Honvéd 1-1 (1-1)
Kisvárda, 2110 néző, v: Solymosi
Kisvárda: Felipe – Lukjancsuk (Melnyik, a szünetben), Beriosz, Kravcsenko, Protic – Karaszjuk, Lucas – Gosztonyi (Sassá, 75.), Cukalasz, Grozav – Ilic (Horváth Z., 64.)
Honvéd: Gróf – Batik, Kamber, Lovric – Mezgrani, Gazdag, Nagy G., Ben Hatira (Kukoc, 66.), Heffler – Danilo (N'Gog, 83.), Holender (Tischler, 88.)
gólszerzők: Grozav (28.), illetve Danilo (45+1.)
sárga lap: Grozav (56.), Beriosz (80.), illetve Lovric (31.), Danilo (58.)

A kiesés ellen küzdő csapatok mérkőzésén a Diósgyőri VTK 1-0-ra legyőzte a 93. percben büntetőt hibázó vendég Puskás Akadémiát.

A mérkőzés elején a hazaiak irányítottak, sokkal többet birtokolták a labdát, s bár igazán nagy helyzetük nem alakult ki, átlövésből veszélyeztették a kaput. A félidő második felében aztán „felébredt” a Puskás Akadémia – amely kétszer is kénytelen volt cserélni sérülés miatt –, ekkor már inkább a diósgyőri térfélen folyt a játék, gól azonban nem született.

A szünet után mindkét oldalon voltak lehetőségek, majd miután vezetést szerzett, a házigazda átengedte a területet a vendégcsapatnak, s elsősorban kontrákból próbálta növelni előnyét. A Puskás Akadémia kapufáig eljutott ugyan, kétszer is, majd a 93. percben még büntetőt is rúghatott, de egyenlítenie nem sikerült.

A házigazdák, akik október vége óta veretlenek otthon a bajnokságban, pontszámban beérték riválisukat a tabellán, egyben elkerültek a kiesőzónából.

Diósgyőri VTK-Puskás Akadémia FC 1-0 (0-0)
Miskolc, 3837 néző, v.: Karakó
DVTK: Antal – Sesztakov, Polgár, Tamás, Juhar – Szabó B., Mazalovic, Hasani (Géringer, 81.), Márkvárt – Vernes (Ousman, 68.), Mihajlovic (Bacsa, 58.)
Puskás Akadémia: Hegedűs – Heris, Poór, Hadzsijev, Nagy Zs. – Sós (Latifi, 30.), Mioc, Knezevic (Szakály P., 56.), Balogh B. (Varga, 42.), Kiss T. – Radó
gólszerző: Hasani (63.)
sárga lap: Vernes (41.), Tamás (57., 92.), Ousman (70.), illetve Sós (18.), Nagy Zs. (40.), Poór (79.)
kiállítva: Tamás (92.)

OTP Bank Liga, 24. forduló:
Paksi FC-MOL Vidi FC 2-2 (2-1)
Kisvárda Master Good-Budapest Honvéd 1-1 (1-1)
Szombathelyi Haladás-Újpest FC 3-2 (0-2)
Diósgyőri VTK-Puskás Akadémia FC 1-0 (0-0)
Debreceni VSC-Mezőkövesd Zsóry FC 1-0 (1-0)

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Ferencvárosi TC 30 21 4 5 73-27 46 68
GY
GY
GY
D
GY
I
2.
Paksi FC 30 16 9 5 48-40 8 53
V
V
V
V
GY
I
3.
Fehérvár FC 30 15 10 5 51-39 12 50
D
GY
GY
D
V
I
4.
Puskás Akadémia FC 30 12 8 10 49-31 18 46
D
GY
GY
GY
V
I
5.
DVSC 30 13 11 6 46-39 7 45
GY
V
GY
V
GY
I
6.
MTK Budapest 30 12 11 7 41-54 -13 43
D
GY
D
GY
V
I
7.
DVTK 30 11 11 8 48-49 -1 41
D
V
D
GY
D
I
8.
ZTE FC 30 11 13 6 50-56 -6 39
GY
GY
V
D
GY
I
9.
Kecskeméti TE 30 11 14 5 40-44 -4 38
D
V
V
GY
D
I
10.
Újpest FC 30 10 16 4 38-62 -24 34
GY
V
V
V
V
I
Teljes lista