Kiderült, játszik-e egymás ellen Messi és Ronaldo

fbl TOPSHOTS Horizontal FOOTBALL SIDE BY SIDE
Paris Saint-Germain's Argentine forward Lionel Messi (L) walks past Riyadh All-Star's Portuguese forward Cristiano Ronaldo (R) during the Riyadh Season Cup football match between the Riyadh All-Stars and Paris Saint-Germain at the King Fahd Stadium in Riyadh on January 19, 2023. (Photo by FRANCK FIFE / AFP)
Vágólapra másolva!
Cristiano Ronaldo csapata, a szaúdi al-Nasszr február 1-jén barátságos mérkőzést játszik Lionel Messi klubjával, az amerikai Inter Miamival. A két világsztár azonban a pályán nem találkozhat újra egymással, mert a portugál klasszis sérülés miatt biztosan kihagyja a meccset.

Ronaldo nem játszik Messi ellen

Az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo egy ideje izomproblémákkal küzd, ezért szaúdi klubja korábban már lemondta a kétmeccses kínai haknitúráját. A portugál sztár a január 24. és 28. között esedékes kínai túrán nem tudott volna pályára lépni, az al-Nasszr pedig elhalasztotta a minitornát, mert a kínai szurkolók csakis Ronaldo miatt látogattak volna ki erre a két mérkőzésre.

Cristiano Ronaldo sérüléssel bajlódik Forrás: Anadolu via AFP/2023 Anadolu/Mohammed Saad

A 38 éves klasszis sérülése azóta sem jött rendbe, klubja pedig megerősítette, hogy Ronaldo kénytelen kihagyni az Inter Miami elleni, csütörtöki felkészülési mérkőzést.

A meccs ugyan nem marad el, ám a portugál támadó nem fog pályára lépni a nyolcszoros aranylabdás Lionel Messi ellen, így a két világsztár találkozója elmarad.

A két klasszis legutóbb idén januárban játszott egymás ellen, a PSG-Riyadh All Stars meccset a francia együttes nyerte 5-4-re, a találkozón Messi egyszer, Ronaldo kétszer volt eredményes.

A két legendás labdarúgó eddig 35 alkalommal lépett pályára egymás ellen, ezekből a legtöbb Barcelona-Real Madrid örökrangadón, El Clásicón történt (30 meccs). Messi 16-szor, Ronaldo 10-szer hagyhatta el győztesen a pályát, és az argentin a gólok, gólpasszok számában is jobban áll a portugálnál, ugyanis 21 gólja és 12 gólpassza van ezen mérkőzéseken, míg az ötszörös aranylabdás 20 találatnál és 1 gólpassznál jár.