Vágólapra másolva!
Pénteken délután rendezték a labdarúgó Konferencia-liga nyolcaddöntőinek sorsolását. A Ferencvárost búcsúztató görög Olimpiakosz Pireusz az izraeli Makkabi Tel-Avivot kapta ellenfélként. Bolla Bendegúz csapata, a svájci Servette pedig a korábban százszázalékos teljesítménnyel csoportelső, cseh Viktoria Plzen ellen mérkőzhet majd meg márciusban, oda-vissza vágós párharcban.

A pénteki, nyoni sorsoláson a playoffkörben nem szereplő Konferencia-liga-csoportelsőket sorsolták össze az egyenes kieséses szakasz első fordulójának e heti továbbjutóival. Előbbiek idegenben kezdik meg a párharcokat, amelyeknek első mérkőzéseire március 7-én, a visszavágóira március 14-én kerül sor. Egy magyar érdekeltségű klub jutott a Kl-nyolcaddöntőbe: Bolla Bendegúz a játékosaként várt ellenfélre. Szintén érdekesnek tűnt, hogy kit kap ellenfélként a csütörtökön a magyar bajnok Ferencváros ellen továbbjutó Olimpiakosz.

Ferencvárosi TC - Olimpiakosz Pireusz, FTC, Fradi, Ferencváros, FradiOlimpiakosz, rájátszás a nyolcaddöntőért, UEFA Európa Konferencia Liga, Groupama Aréna, Budapest, 2024.02.22.
Csütörtökön, a Groupama Arénában az Olimpiakosz játékosai és szurkolói örülhettek
Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

A labdarúgó Konferencia-liga nyolcaddöntőinek párosításai

Sturm Graz (osztrák) – Lille (francia)
Olimpiakosz (görög) – Makkabi Tel-Aviv (izraeli)
Servette (svájci) – Viktoria Plzen (cseh)
Molde (norvég) – Club Brugge (belga)
Ajax (holland) – Aston Villa (angol)
Makkabi Haifa (izraeli) – Fiorentina (olasz)
Dinamo Zagreb (horvát) – PAOK (görög)
Union Saint-Gilloise (belga) – Fenerbahce (török)

Mivel Izraelben az elmúlt hónapokban nem rendeztek európai kupamérkőzést, és a Makkabi Haifa az előző két körben Budapesten játszotta a (Rennes és a Gent elleni) "hazai" Konferencia-liga-meccsét, 

nem elképzelhetetlen, hogy március 7-én a Makkabi Haifa–Fiorentina és/vagy március 14-én a Makkabi Tel-Aviv–Olimpiakosz meccsre Magyarországon kerül majd sor.

 A Makkabi Tel-Aviv ugyanakkor novemberben Szerbiában játszotta két "hazai" Európa-liga-mérkőzését.

Kapcsolódó cikkek