Vágólapra másolva!
Joao Cancelo papíron a BL-címvédő Manchester City futballistája, az idei szezont viszont kölcsönben az FC Barcelona csapatánál tölti, mivel Pep Guardiola, az angol csapat edzője nem számít rá. A portugál válogatott védő az A Bolának adott interjút, melyben hazugnak nevezte a Manchester City edzőjét, amikor a távozása körülményeiről beszélt.

A portugál válogatott jobbhátvéd 2019 nyarán érkezett a Manchester Cityhez, és egész 2022 novemberéig alapember volt az angol csapatban. A katari világbajnokság után aztán összerúgta a port a katalán edzővel, így 2023 tavaszán a Bayern Münchenhez került fél évre kölcsönben, az idei szezont pedig a Barcelonánál tölti. 

Joao Cancelónak nem volt felhőtlen a viszonya Pep Guardiolával
Fotó: AFP

A 29 éves játékosnak 2027 nyaráig érvényes a szerződése a Manchester Cityvel, de nagyon úgy tűnik, ahogy addig nem fog pályára lépni az angol csapatban, amíg Pep Guardiola az edzője. 

Hazugságokat mondott rólam. Kérdezzék meg Rico Lewist vagy Nathan Akét. Nem volt gondom azzal, hogy ők játszottak helyettem, nem volt felsőbbrendűségi komplexusom a csapattársaimmal szemben, ő mégis ezt mondta. Az emberek persze arra fognak emlékezni, amit ő mond, sokkal nagyobb súlya van a szavainak.

 Én tudom, hogy nem hazudok, az élet pedig megy tovább” – idézi a The Athletic portugál védőt, aki úgy érzi, hogy a Manchester Citynél hálátlanul bántak vele. 

„Sokáig voltam nagyon fontos játékosa a csapatnak, és soha nem vallottam kudarcot a klub és a szurkolók iránti elkötelezettségben. 

Emlékszem, amikor kiraboltak és megvertek a saját házamban, majd másnap már úgy léptem pályára az Arsenal ellen, hogy rettegve hagytam otthon a lányomat és a feleségemet”

 – folytatta Joao Cancelo, aki nem tudja még hogyan alakul a jövője, de szívesen maradna Barcelonában. 

FC Barcelona v SSC Napoli: Round of 16 Second Leg - UEFA Champions League 2023/24
Joao Cancelo remekül érzi magát Barcelonában
Fotó: NurPhoto via AFP/Jose Breton

„Nagyszerű játékosokkal játszhatok, és a csapat is látványosan játszik. 

Kevesebb fizetésért játszom, de ez a legkevésbé sem zavar. Korábban háromszor is le akart igazolni a Barcelona, de most végre itt vagyok”

 – tette hozzá a portugál védő, aki hangsúlyozta, hogy a katalán kultúra is nagy hatással van rá. 

Joan Laporta, a Barcelona elnöke elmondta, hogy bízik abban, hogy Cancelo, valamint a másik portugál válogatott kölcsönjátékos, Joao Felix is a klubnál maradhat a következő szezonban.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.