Vágólapra másolva!
Dani Alves, az FC Barcelona korábbi játékosa hétfőn szabadult a börtönből, miután védője letette az egymillió eurós óvadékot.

A pénz forrása egyelőre tisztázatlan, de amikor öt nappal ezelőtt megállapították az óvadékot, felmerült, hogy Neymar apja fizetheti a pénzt, ahogy azt már a tárgyalás során is tette, amikor felajánlotta, hogy 150 ezer eurót fizet az áldozatnak okozott erkölcsi kárért, ezzel próbálva enyhíteni a jogerős ítéletet.

Dani Alves, amint az ügyvédjével, Ines Guardiolával távozik a börtönből
Fotó: AFP/Lluis Gene

Neymar apja azonban pénteken megerősítette, hogy nem fogja kifizetni a pénzt, mert mivel a spanyol hatóságok már döntöttek az ügyben. 

A spanyol médiában olyan pletykák jelentek meg, hogy amennyiben Neymar édesapja ezt megteszi, az hatással lehet a fia szponzori szerződéseire.

A spanyolországi jelentések szerint a fellebbezésről szóló végleges döntés meghozatala még két évig is eltarthat.

Az illetékes barcelonai bíróság korábban közölte, hogy egymillió euró kifizetése után a 40 éves ex-futballista elhagyhatja a börtönt, de bevonják brazil és spanyol útlevelét. Emellett Dani Alves nem tartózkodhat az áldozat egy kilométeres körzetében, és megtiltották neki azt, hogy bármilyen módon kapcsolatba lépjen vele.

Ezen kívül a brazil sztárnak hetente egyszer jelentkeznie kell majd egy barcelonai bíróságon.

Dani Alvest februárban nemi erőszak miatt négy és fél év börtönbüntetésre ítélték.

A brazil focista 2022. december 31-én egy barcelonai szórakozóhely vécéjében szexre kényszerített egy nőt, akinek a feljelentése nyomán vették őrizetbe. A februári ítéletben benne volt az is, hogy 150 ezer eurót kell fizetnie a sértettnek.
Alves az elmúlt 14 hónapot a katalóniai Brians 2 börtönben töltötte.

Dani Alves szabadlábon várhatja az ügy folytatását
Fotó: AFP/Lluis Gene

A 126-szoros brazil válogatott Dani Alves a futballtörténelem egyik legeredményesebb futballistája, 43 trófeát nyert együtteseivel. Klubcsapataival többek között hatszoros spanyol, kétszeres francia és egyszeres olasz bajnok, háromszor nyerte meg a Bajnokok Ligáját, kétszer az UEFA Kupát és négyszer az európai Szuperkupát. Kétszeres Konföderációs Kupa-győztes a brazil válogatottal, amellyel a Copa Americát is kétszer nyerte meg, emellett olimpiai bajnoknak is vallhatja magát.