Vágólapra másolva!
A labdarúgó Merkantil Bank Liga 24. fordulójában az ETO FC Győr 1-0-ra kikapott a Budapest Honvéd csapatától az ETO Parkban, ezzel Kuznyecov Szergej irányításával a második hazai meccsét is elveszítette a Győr. Hazai szempontból azonban volt még ennél is szomorúbb része a hétfő esti találkozónak, ugyanis helyszíni beszámolok szerint a biztonsági személyzet berontott a hazaiak szektorába és viperákkal kezdték verni a győri szurkolókat.

Az NB1.hu azt írja, hogy már a találkozó alatt is érkeztek jelentések arról, hogy a biztonsági személyzet berohant a győri szurkolók táborába, ahol a verekedésekhez viperákat használtak. Az elsődleges felelősséget nehéz megállapítani, viszont a beszámolók szerint a biztonságiak túlzott erőszakot alkalmaztak.

A helyzet tovább súlyosbodott, amikor kiderült, hogy az erőszakos intézkedések olyan lelátórészeken is történtek, ahol gyerekek és családok tartózkodtak. A magyar szurkolói közösség Facebook-oldalán megdöbbentő fotókat osztottak meg.

Az NB1.hu-nak egy kispesti szurkoló arról számolt be, hogy a biztonsági személyzet velük szemben sem viselkedett sportszerűen, bár részletekbe nem bocsátkozott.

Az ETO hivatalos Facebook-oldalán és más szurkolói oldalakon egyre több hozzászólást lehet olvasni a győri eseményekről. 

AZ ETO FC Győr a hétfő esti meccs után tudatta, hogy belső vizsgálatot rendeltek el, hogy az ügy mielőbb tisztázódjon.