Vágólapra másolva!
Kihirdette a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a következő két meccsre készülő keret névsorát. Marco Rossi csapata márciusban két meccsen lép pályára.

2024 tavaszán természetesen már minden a nyári, németországi Európa-bajnokságra való felkészülés jegyében telik a válogatott körül. Marco Rossi szövetségi kapitány csapata négy meccsel készül az Eb-re, ahol a németekkel, a skótokkal és svájciakkal kerültünk egy csoportba.

Marco Rossi kedden kihirdette a keretét a két, márciusi meccsre. Március 22-én a törököket fogadjuk, majd március 26-án Koszovó ellen lépünk pályára, mindkét alkalommal a Puskás Arénában. Először van ott a keretben Dárdai Márton, a Hertha BSC focistája, aki komoly erősítést jelenthet majd a védelemben.

A 22 éves focista a korosztályos válogatottakban még a német színeket képviselte, egészen az U21-es korosztályig. A korábbi szövetségi kapitány, Dárdai Pál fia a védelemben és a középpályán is bevethető.

A fiatalok közül ott van a keretben a Belgiumban, a Lommel csapatában szereplő Vancsa Zalán.

Marco Rossi a sajtótájékoztatón elmondta, örül, hogy Gulácsi Péter és Dibusz Dénes is egészséges, a márciusi meccseken pedig mindketten fognak védeni egy-egy meccsen, de az Európa-bajnokságon nem felváltva fogja védetni a kapusokat; addigra dönteni fog, de kellemes problémának nevezte ezt a helyzetet.

ROSSI, Marco
Marco Rossi a válogatott kerethirdetésén
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Marco Rossi elmondta, idén már nem tervez újabb játékosokat behívni, ez igaz azokra is, akik nem Magyarországon születtek. Rossi külön beszélt Sammie Szmodicsról, aki Angliában született, de felmenői alapján lehetne ír és magyar válogatott is. Az olasz szakember sajnálatát fejezte ki, hogy a megkeresésüket vagy a játékos vagy a menedzsere elmondta a szigetországi sajtónak, ami szerinte azért történhetett, hogy felhívják az ír szövetség figyelmét, hogy hívják be a Blackburn focistáját.

Dárdai Mártonnal személyesen beszélt, és meggyőzte őt, hogy szívesen játszana a magyar csapatban, de Németországban született, ott él, német csapatban játszik, németek a barátai, de magyar a családja, ahogy a barátnője is, és magyarnak érzi magát, ebben az esetben pozitív választ adott, és reméljük beváltja a várakozásokat majd.

A hiányzókkal kapcsolatban Rossi elmondta, “Csoboth Kevin, Botka Endre vagy Fiola Attila most nincsenek velünk, mert szeretnénk másokat is kipróbálni, de ez koránt sem jelenti azt, hogy ők, akiknek nagy nemzetközi tapasztalatuk van, nem lesznek velünk júniusban.” 

A válogatott kerete:

Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Tóth Balázs (Fehérvár FC)

Védők: Balogh Botond (Parma), Dárdai Márton (Hertha BSC), Lang Ádám (Omonia Nicosia), Mocsi Attila (Rizespor), Orbán Willi (RB Leipzig), Szalai Attila (SC Freiburg), Szalai Gábor (FC Lausanne-Sport)

Középpályások: Bolla Bendegúz (Servette FC), Kerkez Milos (Bournemouth), Kleinheisler László (Hajduk Split), Nagy Ádám (Spezia Calcio), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia FC), Nego Loic (Le Havre AC), Schäfer András (Union Berlin), Styles Callum (Sunderland AFC)

Támadók: Ádám Martin (Ulszan Hyundai), Gazdag Dániel (Philadelphia Union), Horváth Krisztofer (Kecskeméti TE), Sallai Roland (SC Freiburg), Szoboszlai Dominik (FC Liverpool), Vancsa Zalán (Lommel SK), Varga Barnabás (Ferencvárosi TC)