Vágólapra másolva!
Nem termett babér a magyarok számára a koppenhágai vívó Európa-bajnokság második napján, amelyen a férfi párbajtőrözők és a női kardozók egyéni versenyére került sor. A legtovább Kulcsár Krisztián jutott, ő csupán egy sikeres asszóra volt a dobogós helyezéstől.
Vágólapra másolva!

A tartalékként olimpiai kerettag Kulcsár szereplése egyébként felemásra sikeredett, a selejtezőcsoportban ugyanis visszafogott teljesítményt nyújtott, így már a 64-es táblára kerülésért is ki-ki mérkőzést kellett vívnia. Ezt követően azonban összeszedettebb, s főleg eredményesebb produkcióval rukkolt elő, ennek köszönhetően pedig a negyeddöntőig jutott. Közben, a 16 közé kerülésért az addig nagyon jól vívó Somfai Pétert búcsúztatta. A már biztos érmet jelentő elődöntőbe viszont nem tudta beverekedni magát, mivel egyetlen találattal, az úgynevezett "hirtelen halálban" kikapott (13-14) az osztrák Christoph Mariktól, aki aztán meg is nyerte a versenyt.

Szabó Bence szövetségi kapitány szerint jó esélye volt az eredményes szereplésre Fekete Attilának is, aki a selejtezőben a magyarok közül a legjobb volt, majd a folytatásban is magabiztosan mozgott a páston, a 16 között azonban váratlan vereséget szenvedett a legfineszesebb párbajtőrözők közé korántsem sorolható portugál Joaquim Videirától. Pádár Tamás nem került fel a főtáblára.

Női kardban Varga Dóra és Sznopek Gabriella a legjobb 16-ig, Csaba Edina és Gergácz Veronika pedig a 32-ig jutott, az Európa-bajnoki címet végül a lengyel Socha szerezte meg. Csütörtökön a férfi tőrözők és a női párbajtőrözők csapatversenyére kerül sor.

férfi párbajtőr, döntő:
Marik (osztrák) - Delhomme (francia) 15-12

a végeredmény: 1. Marik, 2. Delhomme, 3. Kolobkov (orosz) és Andrzejuk (lengyel),... 8. Kulcsár, ...10. Fekete Attila, ...35. Somfai Péter, ....86. Pádár Tamás

női kard, döntő:
Socha (lengyel) - Fedorkina (orosz) 15-14

a végeredmény: 1. Socha, 2. Fedorkina, 3. Gheorghitoaia (román) és Bianco (olasz),...15. Varga Dóra, 16. Sznopek Gabriella, ...21. Csaba Edina, 22. Gergácz Veronika