Doppingolt a női súlylökés bajnoka

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Fennakadt a doppingvizsgálaton az orosz Irina Korzsanyenko, a női súlylökés olimpiai bajnoka. "Anabolikus szteroidot találtunk a mintájában" - mondta Arne Ljungqvist, a Nemzetközi Olimpiai bizottság orvosi bizottságának elnöke, hozzátéve, hogy a részleteket csak a NOB végrehajtó bizottságának ülése után hozzák nyilvánosságra.

Ljungqvist vasárnap este bejelentette, a B próba is igazolta az első vizsgálat eredményét, amely az anabolikus szteroidok közé tartozó sztanozolt mutatott ki az atléta szervezetében. "Nem lennék meglepve, ha az ötkarikás játékok befejezéséig még jó néhány komoly leleplezésre kerülne sor" - fogalmazott az eset kapcsán Dick Pound, a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) igazgatója.

A 30 éves orosz klasszis, amennyiben bebizonyosodik bűnössége, életre szóló eltiltásra számíthat, miután a 1999-es fedettpályás világbajnokságon is megbukott egy vizsgálaton. Korzsanyenko az Olümpiában rendezett szerdai döntőt 21,06 m-es dobással nyerte, több mint egy méterrel megelőzve a második helyen végzett kubai Yumileidi Cumbát (19,59 m).