Puha jégre panaszkodnak a magyarok

Vágólapra másolva!
A vasárnap a rövidpályás gyorskorcsolyázók 1500 m-es versenyében 11. helyen végző Darázs Péter, illetve az 500 méteres elődöntőre készülő Huszár Erika is arra panaszkodott, hogy valósággal besüpped a puha jégbe, s ez főleg a kanyarokban érezteti hatását.
Vágólapra másolva!

A rövidpályás gyorskorcsolyázók különböző lelkiállapotban voltak a vasárnapi versenynap után. Knoch Viktor, aki 26 év után szerzett ismét téli olimpiai pontot Magyarországnak, hosszantartó doppingvizsgálattal foglalta el magát. Darázs Péterrel arról beszélgetett a Mobilpress helyszíni tudósítója, hogy mennyire vigyázott a B döntőben, nehogy kizárják, mint ez mostanában sokszor megesett vele, valamint szó esett arról is, hogy puha a jég, és a nyolcvan kilós versenyző valósággal belesüpped.

Húga, Darázs Rózsa csak hosszas unszolásra tudott mosolyogni, a zászlóvivő lelkét és lábát is megviselte a bukás. Huszár Erika felszabadult volt, bár jelezte, az elődöntőben nehéz dolga lesz 500-on. Ő is puhának találta a jeget, főleg a kanyarokban mélyülő vájatok miatt. Az összes magyar versenyző családja a helyszínen szurkolta végig a versenynapot, ami nem kis áldozat volt, hiszen a nem túl jó helyre szóló jegyek darabja 70 eurót kóstált.

An Hjun Szo elégtételt kapott, Torinóban ugyanis a koreai rövidpályás gyorskorcsolyázó nyerte az 1500 m-es verseny. Négy éve is ő nyert Salt Lake Cityben, de akkor óriási botrányt kavarva kizárták, és hazai Anton Apolo Ohnót hirdették ki győztesként.

A torinói 1500-as versenyen a világcsúcstartó Ahn magabiztosan utasította maga mögé a mezőnyt, Ohno viszont még a hatos fináléról is lemaradt, és a B döntőbe is csak kizárások miatt került be, miután kicsúszott az elődöntőben.

Ohno ezen a versenyen sem tagadta meg önmagát, a B-döntőre akkor érkezett amikor a többiek már a rajtvonalon álltak. A hangosbemondó közölte, az elkéső Ohno nem állhat rajthoz, és ezt jelezték a bírók is. Az öntörvényű amerikai azonban keresztülvetette magát a már lezárt pályát övező szivacson, és büntetlenül lefutotta a versenyt.

Mobilpress