Fűzfőn és Debrecenben készülnek Pekingre úszóink

Vágólapra másolva!
Vasárnapi hosszútávú felmérő versennyel indult a pekingi olimpiai felkészülés újabb szakasza a legkiválóbb magyar úszók számára.
Vágólapra másolva!

A válogatottak Balatonfűzfőn ugrottak vízbe, hogy aztán hétfőtől már a válogatottak edzőtáborozásán gyűjtsék tovább az erőt, alapozzák meg a minél jobb formát az augusztusi ötkarikás viadalra.

"A felmérőn, ahol 1500 méter gyorson szerepelt mindenki, sok jó egyéni teljesítményt jegyezhettünk fel, olimpiai reménységeink közül ezúttal különösen Verrasztó Evelyn remekelt, de például Gyurta Dániel is nagyszerű egyéni csúcsot úszott.

Hétfőtől két színhelyen gyakorolunk három héten át, egy tizenhat fős csapat - amelyben Cseh László és Gyurta mellett helyet kapott a kéztöréséből szerencsére teljesen felépült Szepesi Nikolett, továbbá Kis Gergő és Bodor Richárd is, hogy csak a legismertebb versenyzőinket említsem - a vezetésemmel Fűzfőn táborozik. Egy másik, szintén 16 úszó alkotta társaság pedig az utánpótlás-kapitány, Güttler Károly vezetésével Debrecenben" - adott helyzetjelentést Kiss László szövetségi kapitány.

"Külön köszönet mindazoknak, akik segítettek annak elkerülésében, hogy a balatoni bázist bezárják, mert így szerencsére Fűzfőn dolgozhatunk tovább, abban az uszodában, ahová amúgy két hét múlva Kemény Dénes és pólósai is jönnek majd az olimpiai előkészületek részeként."

A kapitány elmondta, hogy a tavalyi, rövidpályás Eb-nek is otthont adó debreceni uszodában készülő csapatnak tagja többek között a két Verrasztó, Evelyn és Dávid, Kovács Emese, Jakabos Zsuzsanna, Boulsevicz Beatrix és Mutina Ágnes, az ismert versenyzők közül egyedül Hosszú Katinka hiányzik, a bajai úszó érettségije miatt ezúttal odahaza készül.

Az edzőtáborokban rendkívül kemény munka vár a válogatottakra, akik között ott vannak az ifjúsági Európa-bajnokságra készülő tehetségek is. "Csupa nehéz napot ígérhetek a gyerekeknek, most az elsődleges cél a gyorsasági állóképesség növelése és a speciális erőfejlesztés. Aztán három hét múlva felmérő, méghozzá külföldön, a Mare Nostrum nemzetközi sorozat két állomása következik Spanyolországban, illetve Franciaországban" - mondta Kiss László.