Vágólapra másolva!
Az utóbbi napon sokat javult az idegbecsípődéssel kezelt Horváth Viktor állapota, így szinte biztos, hogy rajthoz állhat a pekingi olimpia férfi öttusaviadalán.
Vágólapra másolva!

Molnár Zoltán, a magyar olimpiai csapat vezetője elmondta: a Szöulban készülő versenyzőhöz repült orvosoktól azt a hírt kapta, hogy Horváth már úszóedzésen is részt vehet, és a következő két napban már teljesen meggyógyul.

Amennyiben a tavaly világ- és Európa-bajnok Horváth mégsem vállalná a szereplést, Tibolya Péter lesz a beugró. A vezetők a helyszínen kérni fogják, hogy orvosi konzílium döntsön arról: versenyzésre alkalmas állapotban van-e Horváth. Pécsi Zoltán, a válogatott technikai igazgatója mindenesetre elviszi magával Pekingbe Tibolya akkreditációját.

Pécsi az elutazás előtt elmondta: elviszik magukkal a versenyzők azon holmijait, amelyekre a dél-koreai edzőtáborban nem volt szükségük. A csomagban elsősorban lovasfelszerelések találhatók, mivel ezt a számot Szöulban nem gyakorolták.

"Velünk vannak azok a hosszú ujjú lövőpólók is, amelyeket egy hét alatt csináltattunk" - mondta Pécsi Gábor. "Már tavaly, az olimpia helyszínén megrendezett Világkupa-döntőn azt tapasztalták a versenyzők, hogy hideg van a vívóteremben és az ugyanabban a csarnokban található lőtéren. A házigazdák akkor megígérték, hogy az olimpia idején kedvezőbb lesz a belső hőmérséklet. Vívóinktól azonban olyan híreket kaptunk, hogy a csarnokban továbbra is hideg van, ezért csináltattuk meg a hivatalos, névvel ellátott pólókat."

A magyar férfi versenyzők hétfőn, míg a nők kedden utaznak át Szöulból Pekingbe. A férfiak versenyét csütörtökön, a nőkét pénteken rendezik meg.