Deák Bárdos és Fodor a legjobb nyolc között birkózhat

Vágólapra másolva!
A három csütörtökön érdekelt magyar közül kettő - Deák Bárdos Mihály és Fodor Zoltán - megnyerte első mérkőzését a kötöttfogású birkózók pekingi olimpiai versenyében, ezzel mindketten bejutottak a negyeddöntőbe. Virág Lajos viszont kikapott Adam Wheelertől, további szereplése attól függ, hogy az amerikai bejut-e a döntőbe.
Vágólapra másolva!

Elsőként a legnagyobbak, a 120 kg-osok között érdekelt ötszörös vb-ezüstérmes, Európa-bajnok Deák Bárdos Mihály lépett szőnyegre, és a kanadai Ari Taub ellen gyakorlatilag bemelegített, két menetben simán győzött. Ellenfele mindkét szakasz első percében némi tusakodást után szinte magától hasra feküdt, Deák Bárdos pedig mögé került. A második menetben még egy pörgetés is összejött a magyar birkózónak a parter helyzetek előtt. "Soha rosszabb ellenfelet kezdésnek" - mondta a nyitányról Struhács György szövetségi kapitány.

A második magyar a 96 kilós, 2005-ben vb-második Virág Lajos volt. A mérkőzés során egyik birkózó sem tudott akciót csinálni ellenfelén, a parterhelyzetek sorsolása döntött, a második és harmadik szakaszban Wheeler kapta az utolsó pontot sikeres védekezéséért. "Nem jött a korong, balszerencséje volt" - értékelt tömören a kapitány.

Harmadikként a 84 kilogrammos súlycsoportban szereplő Fodor Zoltán birkózott, s magabiztos produkcióval, két menetben biztosította a helyét a legjobb nyolc között a kínai Ma Szan-ji ellenében. "Zolinak sem volt szerencséje a húzásnál, de ő megoldotta feladatát" - fogalmazott Struhács.

Deák Bárdos következő ellenfele a francia Yannick Szczepaniak lesz, Fodor pedig az azeri Salva Gadabadzével mérkőzik az elődöntőbe jutásért.