Vágólapra másolva!
Csernoviczki Éva két győzelemmel és két vereséggel a hetedik helyen zárt élete első olimpiáján a női cselgáncsozók 48 kg-os súlycsoportjában, Pekingben.
Vágólapra másolva!

Kim Jung Ran legyőzése után eldőlt, hogy Csernoviczki Éva hetediknél rosszabb pozícióban nem végezhet az olimpián, az argentin Paula Beren Paleto ellen viszont már az volt a tét, hogy mérkőzhet-e a bronzéremért. Az első másfél percben nem történt értékelhető esemény, bár a dél-amerikai, aki meglepetésre a hazaiak kedvencét győzte le, nagyon aktívnak tűnt.

2:47-nél Paleto próbálkozásai sikerre vezettek, befogta Csernoviczki karját és végigvitte az akciót, melyet a bírók vazaarival jutalmaztak. 2:08-nál a magyar dzsúdós próbálkozott dobással, de pont nem született, az argentinnak csak a szája szakadt fel, így következett egy rövid szünet.

1:53-nál Csernoviczki ismét megpróbálta kihúzni Paleto alól a lábát, az argentin azonban jól védekezett. Az utolsó percet Paleto kezdte jobban, egy jukót érő akciót is végigvitt, Csernoviczki így már csak ipponnal nyerhetett volna. 18 másodperccel a találkozó vége előtt az argentint még megintették, de ez már nem befolyásolt semmit, a magyar versenyző vereséget szenvedett és a hetedik helyen zárt.

Csernoviczki sírva jött le a tatamiról, senkinek sem nyilatkozott, hanem egyenesen az öltözőbe sietett. Az ötkarikás cselgáncstorna nyitónapján érdekelt egyetlen magyar hetedik helyéért négymillió forintot kap. Vasárnap a kétszeres világbajnoki bronzérmes, Európa-bajnok Ungvári Miklós (66 kg) következik Pekingben.