Vérten Orsolya: Bárkit legyőzhetünk

Vágólapra másolva!
Rossz előjel után jó folytatás: a magyar nőikézilabda-válogatott a kínaiak és a kazahok elleni "tesztvereség" után élesben már nem hibázott, és 15-14-es félidőt követően végül magabiztos, hatgólos győzelmet aratott az ötkarikás újonc svéd válogatott felett. Az együttes legjobbja Görbicz Anita mellett a szintén hétgólos Vérten Orsolya volt: a balszélső a 30-24-re végződött találkozó után kínai élményeiről és a nagyon várt diadalról is nyilatkozott az [origo] olimpiai tudósítójának.
Vágólapra másolva!

- Norvégiától, Kazahsztántól, Kínától kikaptak - ehhez képest elég simának tűnt a svédek elleni győzelem.
- A norvégok klasszisokkal jobbak náluk, de ha jók vagyunk s magunkat adjuk, akkor bárkit legyőzhetünk.

- A norvégokat is?
- Persze, Dániában is bizonyítottuk, hogy van esélyünk ellenük, mert bár előbb 14, majd 7 góllal is kikaptunk, a harmadik összecsapásunkon már csak úgy nyertek eggyel, hogy végig mi vezettünk. Jól tudjuk, elsősorban a védekezésünkön kell javítani, hogy elérhessük céljainkat.

- Minek köszönhető a szombati formajavulás?
- Szerencsére a végére feljavult a védekezésünk, illetve Ginnie (Pálinger Katalin - a szerk.) szenzációsan védett, s lerohanásból sok gólt tudtunk szerezni.

- Az első félidőben nagyon elemében volt, ezt várta magától?
- Nos, igen, hat gólt még nem szereztem a válogatottban egy játékrészen belül, s összességében nagyon örülök, hogy hét gólt értem el. Való igaz, a második félidőben két találatomat nem adták meg, ám ennél nagyobb baj, hogy három ziccert is kihagytam. Kezdetnek azért nem volt rossz sem a saját, sem a csapat szempontjából, nagyon örülünk a lányokkal a hatgólos győzelemnek.

- Görbicz nélkül is ez lett volna a végeredmény?
- A sportban nálam nincsen "ha", így ezt már sohasem tudjuk meg.

- Mi a célkitűzés?
- A csoportból mindegy, hogy miképp jutunk tovább, ami pedig a végelszámolást illeti, az előzetes elvárás a legjobb nyolcba jutás, ám egy sportoló álma nem lehet más, csakis az aranyérem.

- A magyar szurkolók azt skandálták, hogy "itthon vagyunk!". Jól megragadták a lényeget?
- Fantasztikusak voltak, álmomban sem gondoltam volna, hogy ennyien eljönnek az első pekingi csoportmeccsünkre. A hangulat tényleg olyan volt, mintha hazai pályán játszottunk volna.

- A dobogót még nem, de a Nagy Falat már megmászta játékostársaival. Hogy tetszett?
- Nem akartam sokat nagyon lépcsőzni, ám így is nagyszerű élmény volt.

Forrás: MTI
Kattintson a képgalériért!

- Az olimpiai faluban milyen a hangulat?
- Pihenünk, készülődünk, pénteken például izgalmas csocsóbajnokságot vívtunk egymással, majd asztali hokiztunk, a mai program még meglepetés.

- Peking hogy tetszik?
- Nagyon tiszta, már-már túlságosan is.

- Látom, a karját fájlalja, netán megsérült?
- Nem, ez csak a látszat, egy tipikus eset volt, a beállós visszahúzta a könyökömet, ám nincs semmi gond, rendbejön a brazilok elleni meccsre.

- Amelytől mit vár?
- Úgy érzem, az ismert előzmények után nagyon kellett ez a győzelem a csapatnak, s megkockáztatom: nem lehet gond Brazília ellen sem.