Kína legyőzte a Görbicz nélküli kézicsapatot

Vágólapra másolva!
A magyar nőikézilabda-válogatott 28-26-ra kikapott a házigazda kínai csapattól a pekingi olimpia első tesztmérkőzésén.
Vágólapra másolva!

Eredmény:
Kína - Magyarország 28-26 (14-12)
gól:
Vej Csiu-hsziang 6, Liu Jün 6, Liu hsziao-mej 5, Vang Sa-sa 4, Li Vej-vej 3 , Vu Ven-jüan 2, Vu Ja-nan 1, Szun Laj-miao 1, illetve Tóth 6, Tomori 5, Kovacsicz 5, Ferling 3, Vérten 3, Bódi 2, Szűcs 1, Szamoránsky 1

A magyar csapat tájékoztatása szerint a csapatból hiányzott Görbicz Anita, aki a pekingi elutazás előtt forrázta le jobb lábfejét.

Jól kezdett a házigazda, elhúzott 3-0-ra. A rivális támadásban sokat rontott, büntetők maradtak ki, és nem sikerült az egyenlítés, még emberelőnyben sem. A fordulás után nőtt a különbség (22-15), és az alig hibázó kínaiak remekül használták ki az akklimatizációval is küzdő magyarok rontásait.

"Sokan még lámpalázasak voltak, és elrontottuk a meccs és a második félidő elejét, így végig futnunk kellett az eredmény után. Jó volt a teszt, szoktuk a csarnokot, a légkört. A külső körülményekre nem lehet panasz, minden nagyszerű" - mondta Sinka László, az MKSZ főtitkára.

Kang Dzse Von, a kínai csapat dél-koreai mestere: "Tipikus felkészülési meccs volt. A győzelem ellenére nem vagyok elégedett a csapatommal. Szerencsére nem tétmérkőzés volt, és van még időnk javulni. A magyarok a világ legjobbjai közé tartoznak, és nagyon fontos volt, hogy gyakoroljunk európai csapat ellen is."

A magyarok szerdán - közép-európai idő szerint reggel 5-kor - a kazah együttessel vívnak tesztmeccset.

Hajdu János szövetségi kapitány alakulata szombaton kezdi meg olimpiai szereplését a svédek ellen.

Brazil doppingeset
Fennakadt a doppingvizsgálaton Jaqson Kojoroski brazil férfi kézilabdázó, aki így nem vehet részt a pekingi olimpián. A brazil szövetség egyelőre nem közölte, hogy mikor és milyen szerrel bukott meg. Kojoroski helyett Alexandre Rodrigues szerepelhet az ötkarikás játékokon.