Lőrincz ügyében a birkózószövetség jogorvoslat után néz

Lőrincz Viktor, férfi kötöttfogású birkózás 85 kg
Rio de Janeiro, 2016. augusztus 15. Lőrincz Viktor, miután kiakpott a német Denis Maksymilian Kudla ellen a férfi kötöttfogású birkózók 85 kilogrammos súlycsoportjának bronzmérkőzésén a Rio de Janeiró-i nyári olimpián a 2-es Karióka Arénában 2016. augusztus 15-én. Lőrincz Viktor a negyedik helyen végzett. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Ugyan a Lőrincz Viktor hétfői bronzmérkőzésén tapasztalt bírói döntések miatt a Nemzetközi Birkózó Szövetség szabályzata szerint nem lehet óvni, a magyar szövetség megvizsgálja az esetleges egyéb jogorvoslatok lehetőségét. 
Vágólapra másolva!

Lőrincz Viktor erősen vitatható bírói döntéssel kapott ki hétfőn a kötöttfogású birkózók 85 kilogrammos súlycsoportjának bronzmérkőzésén. A Magyar Birkózó Szövetség jelezte, nem hagyja ennyiben a történteket.

A közlemény szerint a mérkőzés a versenyzők részéről szabályos, kemény küzdelem volt, Lőrincz Viktor kiválóan, kezdeményező szellemben és okosan birkózott, mindent megtett a bronzérem elnyeréséért.

Lőrincz Viktor vigasztalhatatlan volt Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

„Ugyanakkor a mérkőzésvezetők sajátos döntései miatt vitatható végeredmény született. A nemzetközi szövetség (UWW) hatályos szabályzata szerint óvás nem létezik, a szőnyegen kihirdetett eredmény semmiféle módon nem változtatható meg. Ennek ellenére a Magyar Birkózó Szövetség a MOB-bal egyeztetve jelzi aggályait az UWW vezetése felé, és megvizsgálja az esetleges egyéb jogorvoslatok lehetőségét. Az MBSZ teljes mellszélességgel kiáll Lőrincz Viktor mellett, akit a hazai birkózótársadalom az olimpia hőseként, s egyben érmeseként tisztel" – olvasható a közleményben.