A lebonyolítást kárhoztatta Bácsi edzője

Bácsi Péter, birkózás
Hungary's Peter Bacsi reacts during his men's 75kg greco-roman semi-final match against Denmark's Mark Overgaard Madsen on August 14, 2016, during the wrestling event of the Rio 2016 Olympic Games at the Carioca Arena 2 in Rio de Janeiro. / AFP PHOTO / Jack GUEZ
Vágólapra másolva!
A magyar birkózó négyszer lépett szőnyegre a bronzmeccsig, ellenfele kétszer. Nagyon nem mindegy.
Vágólapra másolva!

Bácsi Péter másodszor birkózhatott bronzéremért olimpián. Először 2008-ban Pekingben volt egyetlen lépésre az éremszerzéstől, szinte már zsebben volt a meccs a francia ellenféllel szemben, de az utolsó másodpercekben Bácsi még indított egy akciót, amit a francia megkontrázott, és ezzel megnyerte a meccset. Erre mondta Sike András, Bácsi edzője,

hogy tanítványa eldobta magától a bronzérmet.

Úgy esett ki az elődöntőben, hogy pontot sem csináltak rajta

Most, Rióban lehengerlően kezdett a 33 éves birkózó, a kolumbiai Munoz Jaramillo, a bolgár Alekszandrov, és az azeri Murszalijev sem tudott pontot csinálni rajta. Bácsi kirobbanó formában volt, de az elődöntőben a dán Madsen megállította őt. Bácsi nem tudott mit kezdeni a négyszeres vb-2. Madsennel, aki végül a magyar intései miatt kapott ponttal jutott a döntőbe.

Vigasztalhatatlan volt a bronzmeccs elvesztése után Forrás: AFP/Jack Guez

Abban bíztunk, Bácsi összerakja magát a bronzmeccsre, ahol az iráni Abdvali volt az ellenfele. Az iráni nem viccelt, pár másodperc után nekiesett Bácsinak, akit kitolt a szőnyegről.

Az elején elúszott a bronzmeccs

Ezzel már 2-0-ra vezetett, és bár Sike András kért egy challenge-et, mivel nem volt igaza, így újabb pontot kapott az iráni. 0-3-ról még 2-3-ra fel tudott zárkózni Bácsi, de ennél közelebb már nem, egyszerűen az ellenfele sokkal pörgősebbnek, dinamikusabbnak tűnt.

„Nagyon el van kenődve a Peti, kell neki egy pár óra, mire túlteszi magát ezen a vereségen.

és visszakapja azt a bronzérmet, de ez nem lett meg. Az iráni tolta őt, de nem is ezzel volt a gond, mert ezzel számoltunk előzetesen, az volt a terv, hogy ha az ellenfél kinyúl, akkor egy válldobást megpróbál vele. Sajnos egy intést sem tudott kiharcolni az iráninak, ha leküldték volna térdelőhelyzetbe, biztos vagyok benne, hogy meg tudta volna emelni, mert ez a fő fegyvere. Úgy érzem, az elődöntőn már túltette magát, nem ez volt a probléma, egyszerűen az iráni lerohanta, és nem tudott megállni előtte" – nyilatkozott Sike András, Bácsi edzője, aki 1988-ban olimpiai bajnoki címet szerzett.

Hiába gyűrte az iránit, nem talált rajta fogást Forrás: Getty Images/2016 Getty Images/David Ramos

Több meccset nyert, mégsem övé a bronz

Sike a lebonyolítást is kárhoztatta, Bácsi ugyanis kettővel több meccset vívott, mint az iráni, akivel a bronzért csatázott. Ráadásul Bácsi három győzelemmel csak ötödik lett, míg az iráninak két siker is elég volt a harmadik helyhez.

A birkózóversenyek második, hétfői napján Lőrincz Viktor lép szőnyegre a kötöttfogásúak 85 kilogrammos súlycsoportjában, a selejtezőben az örmény Makszim Manukjannal kezd magyar idő szerint 15 óra után.