Tisztségviselőket zártak cellába Rióban

crime Horizontal
File picture taken on August 8,2016 shows tickets of the Rio 2016 Olympic Games marked with the name of the Olympic Committee of Ireland seized to one of the directors of THG Sports, Irish Kevin James Mallon, displayed during a press conference at the City Police's station in Benfica, north of Rio de Janeiro, Brazil, on August 8, 2016. Patrick Hickey, Europe's International Olympic Committee chief, was arrested on August 17, 2016 in Rio de Janeiro over an alleged international Olympic ticket sales scam, police said .The arrest follows earlier operations by police against what they say is an international ticket scalping ring. / AFP PHOTO / TASSO MARCELO
Vágólapra másolva!
Hotelszobáik átkutatása után a riói rendőrség jegyüzérkedés miatt elkobozta három, az Ír Olimpiai Bizottság által delegált munkatárs útlevelét vasárnap reggel - értesült az Irish Times. A lap úgy tudja, a három renitens az olimpia után biztosan Rióban marad még egy ideig, ugyanis a rendőrségi kihallgatás kedden lesz, addig pedig előzetesben tartják őket.
Vágólapra másolva!

Alapos nyomozás előzte meg a vasárnapi akciót: Pat Hickey, az ÍOB elnöke már a riói játékok közben távozni kényszerült posztjáról, miután kiderült, érintett az illegális jegyüzérkedés körül kialakult botrányban. A 71 éves egykori sportvezető most egy riói cellában várja, hogy hivatalosan megvádolják-e vagy sem. Hickey azzal a Kevin Mallonnal osztozik celláján, akinél még augusztus 5-én találtak 823 darab jegyet - ellene is komoly vádakkal készül a brazil ügyészség.

Forrás: AFP/Tasso Marcelo

A három, idáig meg nem nevezett tisztségviselőtől telefonokat, laptopokat és jegyeket is lefoglaltak, miután átkutatták hotelszobáikat Rióban. Az ír lap információi szerint ez az ügy szoros összefüggésben lehet Hickey ügyével, ezért kihallgatásuk során komoly mennyiségű információt szerezhetnek az egykori sportdiplomata ellen.

A vád szerint Hickey és Mallon is tudta, hogy a bizottság jegyei a hivatalos kereskedőn, a Pro10-en keresztül a THG Sportshoz kerültek - így megkerülve a riói szervezőket, akik éppen a Pro10-nek kedveztek a THG ellenében.