Mégis indulhat az olimpia egyik legszebb atlétája

Darja Klisina, atlétika
EUGENE, OR - MAY 29: Darya Klishina of Russia warms up before the long jump during Day 1 of the IAAF Diamond League Prefontaine Classic at Hayward Field on May 29, 2015 in Eugene, Oregon. (Photo by Jonathan Ferrey/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A nemzetközi Sportdöntőbíróság elfogadta Darja Klisina fellebbezését, így a távolugró lesz az egyetlen orosz atléta, aki versenyez a riói olimpián.
Vágólapra másolva!

„A sportoló hitelt érdemlően igazolta, hogy versenyeken és azokon kívül is alávetette magát a doppingellenőrzéseknek, Oroszországon kívül” – írta indoklásában a CAS, amely hozzátette, minden érintettet értesített a döntésről.

A Reuters brit hírügynökség szombaton számolt be arról, hogy egy magát megnevezni nem kívánó, de az ügyet közelről ismerő forrás elmondta: új bizonyítékok kerültek elő az úgynevezett McLaren-jelentéssel kapcsolatban, amelyek Klisinát is érintik.

Klisina indulhat távolugrásban Forrás: Getty Images/2015 Getty Images/Jonathan Ferrey

Július 18-án hozták nyilvánosságra Richard McLarennek, a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) fővizsgálójának a 2014-es szocsi téli olimpiáról készített jelentését, amely államilag irányított doppingolással vádolta Oroszországot. A korábban – tavaly ősszel – kirobbant orosz doppingbotrány következményeként a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) kitiltotta az összes orosz atlétát az olimpiáról, a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) pedig elutasította a 68 érintett fellebbezését, és az akkori döntés szerint közülük egyedül Klisina indulhatott volna semlegesként Rióban.

A női távolugrás selejtezőjét kedden rendezik Rióban.