Szőke Alex kikapott súlycsoportja legjobbjától a negyeddöntőben

Tokió 2020, 2020-as tokiói olimpiai játékok, olimpia, nyár, nyári olimpiai játékok, XXXII. nyári olimpiai játékok, birkózás, kötöttfogás, 97 kg, Szőke Alex, 2021.08.02.
CHIBA, JAPAN - AUGUST 02: Musa Evloev of Team Russian Olympic Committee competes against Alex Gergo Szoke of Team Hungary during the Men's Greco-Roman 97kg 1/4 Final on day ten of the Tokyo 2020 Olympic Games at Makuhari Messe Hall on August 02, 2021 in Chiba, Japan. (Photo by Tom Pennington/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Szőke Alex vereséget szenvedett a kötöttfogású birkózók 97 kilogrammos kategóriájának negyeddöntőjében a tokiói olimpián.
Vágólapra másolva!

Az ESMTK 21 éves versenyzője egy győzelem után 6-2-re kapott ki a súlycsoport jelenlegi legjobbjának számító, kétszeres világ- és Európa-bajnok Musza Jevlojevtől.

A mérkőzést a magyar kezdte jobban, egy kiléptetéssel, majd az orosz intésével 2-0-ás előnybe került és lentről sem volt messze az akciótól, billentési kísérlete biztató volt. A folytatásra aztán az orosz klasszis felszívta magát, és még a harmadik percben egy lendületes akcióval szőnyegen kívülre tette riválisát és egyenlített, majd egy kiléptetéssel 3-2-re átvette a vezetést.

A második menet elején is Jevlojev volt energikusabb, Szőkét meg is intették (2-4), s ugyan parterhelyzetből szépen védekezett, állásból viszont az orosz levitte őt (2-6) és ezzel eldöntötte a meccset.

Amennyiben az első helyen kiemelt orosz a közép-európai idő szerint 11.15-kor kezdődő elődöntős programban fináléba jut, akkor Szőke kedd délelőtt a vigaszágon folytathatja a küzdelmet.