Találja ki, hogy hívják azt a magyar sportolót, aki a tokiói olimpián a karate versenyszámban indul

hárspataki gábor, karate
Hárspataki Gábor bronzérmet nyert az olimpiai kvalifikációs karateversenyen
Vágólapra másolva!
A magyar versenyző már sporttörténelmet írt, ugyanis részt vesz a tokiói olimpián bemutatkozó karate versenyszámban.
Vágólapra másolva!

A karate az ötkarikás játékok történetében először került be a hivatalos programba, ráadásul Tokióban magyar versenyző is indul a sportágban.

Az MTK 25 éves, korábbi Európa-bajnoki ezüst- és bronzérmes sportolója a 75 kilogramm 69 indulót felvonultató selejtezőjében öt győzelmet aratott, sorrendben portugál, lengyel, hongkongi, belga és jordániai ellenfelét egyaránt felülmúlva. Júniusban, a Párizsban megrendezett kvalifikációs torna négyes, körmérkőzéses fináléjában előbb kikapott kazah vetélytársától, majd nyert jordán riválisával szemben, így utolsó meccsén a döntetlen is elegendő volt neki egy német karatékával szemben ahhoz, hogy olimpiai kvótához jusson - a magyar karatésok közül elsőként.

"Nagyon boldogok vagyunk, szerintem megérdemeltük. Egész Magyarország munkája volt, hogy ezt meg tudtuk csinálni. Közben pedig nem tudom elhinni, hogy augusztusban ott leszünk az olimpián. 2016 augusztusa óta vágyom erre, amióta bejelentették, hogy ott lesz a karate a tokiói olimpián. És végig hittem benne, teljes mértékben, ezért dolgoztunk minden nap" - nyilatkozta a kvótaszerzés után a 25 éves sportoló.

A játékot itt találja.