Kiderült, ki ellen kezdi meg olimpiai szereplését a világ- és Európa-bajnok Lőrincz Tamás

Lőrincz Tamás négyszeres Európa-bajnok
Vágólapra másolva!
A világ- és Európa-bajnoki címvédő Lőrincz Tamás (77 kg) marokkói, míg Szőke Alex (97 kg) cseh rivális ellen, egyformán a nyolcaddöntőben kezdi meg szereplését hétfőn a tokiói olimpia birkózóversenyén.
Vágólapra másolva!

Lőrincz, a kötöttfogásúak 77 kilogrammos kategóriájának első kiemeltje számára az első mérkőzés nem jelenthet gondot, Zijed Ajt Uagram ugyanis nem rendelkezik igazán komoly eredménnyel, a 77 kilósok között a BHSE klasszisa által megnyert 2019-es vb-n a 28. helyen végzett.

A folytatásban kazah vagy japán birkózó várhat a londoni játékok magyar ezüstérmesére.

Lőrincz Tamás éremesélyesként vesz részt a tokiói olimpián Forrás: Magyar birkózó Szövetség

Az olimpiai kvótát az utolsó, szófiai világkvalifikációs versenyen megszerző, szintén kötöttfogású Szőkére a 16 között Artur Omarov vár, aki a mezőny rutinos tagja, tavaly Eb-ötödik, 2019-ben pedig vb-nyolcadik volt. Az ESMTK sportolójának győzelem esetén a negyeddöntőben a kategória királyával, a legutóbbi két vb-n győztes orosz Musza Jevlojevvel, vagy a georgiai Giorgi Meliával kell majd megküzdenie.

Szőke Alex cseh rivális ellen kezdi az olimpiát Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A sportágban minden kategória küzdelmei kétnaposak, az első napon a nyolcad-, negyed- és elődöntőket rendezik meg, a másodikon pedig a vigaszági mérkőzésekre, illetve a bronzmeccsekre és a döntőre kerül sor. Vigaszágra a döntősök viszik legyőzötteiket.

A versenyek közép-európai idő szerint 4 órakor kezdődnek.