A brazilok edzését is mindenki látni akarja

Vágólapra másolva!
Összesen 46 ezer jegy kapható a június 9-én kezdődő németországi világbajnokságra címvédőként készülő brazil labdarúgó-válogatott tréningjeire a május 21-én rajtoló svájci edzőtáborban.
Vágólapra másolva!

Carlos Alberto Parreira együttese tizenkét nyilvános gyakorlást tart. Belépőket interneten lehet rendelni, három óra alatt több mint 14 ezer igénylés érkezett, a nagy roham következtében átmenetileg leállt a regisztrációt végző szerver.

A brazilok két felkészülési meccset is játszanak tartózkodásuk alatt: május 30-án az FC Luzernre épülő vegyescsapat, június 4-én pedig Új-Zéland lesz az ellenfél. A két találkozóról várhatóan több mint 100 televíziós társaság számol be élőben. A dél-amerikaiak meccseinek közvetítési jogait birtokló Kentaro AG tájékoztatása szerint minden edzést nyolc kamera rögzít, számos társaság a tréningekről is ad élő közvetítést.

A címvédő játékosai egyébként fejenként 200 ezer dollárt kapnak, amennyiben megnyerik a világbajnokságot. "A legutóbbi vb-n szintén 200 ezer volt a jutalom, ez most sem lehet kevesebb" - nyilatkozta a brazil szövetség elnöke. Ricardo Teixeira elmondta, hogy a németországi vb-n szerencsések lesznek az átállással, mert a játékosok többsége Európában légióskodik, ezért nem kell erre külön gondot fordítani. Ronaldinhóék első világbajnoki meccsüket június 13-án játsszák Horvátországgal.