Megkövették Domenech-t a francia újságok

Vágólapra másolva!
Szuperlatívuszokkal a címlapján ünnepelte valamennyi vasárnapi francia újság az ország válogatottjának 1-0-s győzelmét Brazília ellen a németországi labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjében.
Vágólapra másolva!

"Megcsinálták!" - olvasható a Le Journal du Dimanche című párizsi lap címlapján, míg a L'Équipe című sportlap szerint a mágikus találkozón Zinedine Zidane karrierje legteljesebb meccsét játszotta.

A francia válogatott egyik hivatalos támogatója mindkét újságban teljes oldalas fizetett, humoros hirdetésben köszönte meg a válogatott teljesítményét Zidaninhónak, Henrynhónak, Ribérynhónak, Bartezinhónak és Vieirainhónak, a becenevekkel utalva arra, hogy szombat este a franciák úgy játszottak, mintha ők lettek volna a brazilok.

A legtöbb regionális újság a "Kékek szambája" vagy "Kék szamba" felirattal jelent meg, de nem hiányoztak a legmagasabb fokú jelzők sem a brazilok elleni győzelem minősítésére, úgy mint a fantasztikus, monumentális, mágikus, óriási. A La Montage című lap üdvözölte, hogy az "óriás kékek" a 1998-as világbajnokság "csodálatos eposza" után új fejezetet kezdenek írni.

A címlapokon megjelent fotókon a játékosokról boldogság sugárzik, s a L'Équipe kommentárjában hangsúlyozza: a technikailag nagyon magas színvonalú meccsen Zidane és társai végig mosolyogva játszottak.

A francia sajtó és közvélemény az elmúlt napokban nem hitt abban, hogy a túl öregnek tartott francia válogatott képes lesz legyőzni a brazilokat. A politikai hovatartozástól és kortól függetlenül "egyetlen szenvedélyben egyesült Franciaországban" ezért több lap elnézést is kért Raymond Domenech szövetségi kapitánytól.

A meccs lefújása után szombat este Franciaország-szerte megszólaltak az autódudák, s több százezren vonultak az utcára ünnepelni. A párizsi Champs-Elysées-n félmillióan gyűltek össze, s valamennyi francia nagyváros főterén - ahol óriásvetítőkön nézték a franciák a meccset - több tízezren ünnepelték hajnalig a válogatott győzelmét. Zidane és Ribéry szülővárosában, Marseille-ben a tömeg a francia válogatott 1998-as "himnuszát", az I will survive (Túl fogom élni) című dalt énekelte Zidane nevét skandálva. A Bretagne-i Morbihanban megrendezett Technival nevű techno zenei ünnepen DJ-k vezénylete alatt több tízezer fiatal az ellenőrzésükre kirendelt rendőrökkel együtt énekelte örömében a francia himnuszt.