Az elnök felszámolta a nigériai futballt

Vágólapra másolva!
Két évre minden nemzetközi versenytől eltiltotta a labdarúgó-világbajnokságon csúfosan szereplő válogatottat Goodluck Jonathan, nigériai elnök.
Vágólapra másolva!

Kemény szankciót alkalmazott a világbajnokság csoportkörétől búcsúzó nigériai labdarúgó-válogatottal szemben Goodluck Jonathan elnök. A nigériai politikus bejelentette, a gyenge teljesítmény miatt a nemzeti csapat két véig nem szerepelhet egyetlen nemzetközi tornán sem.

"Az elnök utasítása szerint Nigéria minden versenytől visszalép, és a következő két évben újjászervezi az ország labdarúgását" - jelentette be Ima Niboro, elnöki tanácsadó.

Kérdés, mit szól mindehhez a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség, amely különösen ügyel arra, hogy a politika ne szóljon bele a sportügyekbe.

Kedden Joseph Blatter, a FIFA elnöke arra figyelmeztette Nicolas Sarkozy francia államfőt, hogy a francia politikusok ne avatkozzanak be a helyi futballszövetség ügyeibe, mert a FIFA ezért felfüggesztheti a szervezet tagságát. A francia szövetség elnöke, Jean-Pierre Escalettes politikai nyomásra mondott le.