Maradona a cseréket dicséri, a labdát szidja

Vágólapra másolva!
A csoportkört százszázalékosan teljesítő argentin válogatott szövetségi kapitánya bocsánatkérést vár a csapatát a selejtezők idején kritizálóktól. Maradona a görögök elleni győzelem után mindenkinek gratulált az együttesben.
Vágólapra másolva!

"Láthatják, mire képesek a cseréink, valamennyien százszázalékos profik, tisztában vannak azzal, hogy Argentínáért játszanak" - tette hozzá.

Az 1986-ban játékosként világbajnok szakvezető egy, a labdára vonatkozó kérdésre reagálva azt mondta: a Jabulanit lehetetlen kontrollálni, a szél egyszerűen elfújja.

"Mit lehet tenni a legjobb csapattal szemben? Az argentinok megérdemelték a győzelmet" - összegzett tömören kollégája, Otto Rehhagel, a búcsúzó görögök német mestere.

Lars Lagerbäck, a szintén kiesett nigériaiak svéd szövetségi kapitánya a dél-koreaiakkal játszott 2-2-es döntetlent követően úgy fogalmazott: sajnálja, hogy nem tudták kivívni a továbbjutást, de mást nem tehet, mint, hogy gratulál az ellenfélnek: "Jól kezdtünk, volt elképzelésünk, de aztán elkövettünk néhány hibát, és ezt a dél-koreaiak kihasználták. A mutatott játékkal elégedett vagyok. Most majd elemzem a mérkőzéseinket, ezzel segítve a szövetséget. A jövőmről még nem esett szó, de korai is lenne erről beszélni."

"Nagyon büszke vagyok a játékosaimra" - jelentette ki Huh Dzsung Mu, az ázsiai alakulat szakvezetője. "Úgy vélem, egyetlen pillanatra sem bátortalanodtak el, végig maximálisan koncentrálva játszottak. Ezzel együtt, amikor bekaptuk az első gólt, majd a tizenegyes után nehéz pillanatokat éltünk át. De még amikor hátrányban voltunk, akkor is kontrolláltuk a játékot és támadtunk. A sikeres folytatáshoz csökkentenünk kell a hibáink számát, főként a védekezésben."

Az argentinok a mexikóiakkal, a dél-koreaiak pedig az uruguayiakkal játszanak majd a negyeddöntőbe kerülésért.