Vb-rekordot dönthet az idén gyengélkedő Klose

Vágólapra másolva!
A németek Ausztrália ellen kezdik meg vb szereplésüket vasárnap este. A rendkívül fegyelmezett, kifejezetten védekező felfogású ausztrálok ellen Joachim Löw együttesének nem lesz könnyű dolga.
Vágólapra másolva!

A német válogatottnak csapatkapitánya, Michael Ballack nélkül kell helytállnia Dél-Afrikában, ennek ellenére a felkészülési meccseken elért eredmények kifejezetten optimistává tették a játékosokat. "Minden tőlünk telhetőt megtettünk, nyugodt vagyok a csapatomat illetően" - jelentette ki Joachim Löw. A kapitányt a sajtó maximum azért kritizálhatja, mert továbbra is ragaszkodik az elmúlt szezonban gyengébben szereplő játékosokhoz.

Ez elsősorban Miroslav Kloséra és Lukas Podolskira vonatkozik, akik várhatóan ott lesznek a kezdő tizenegyben. A brazil származású Cacau hiába játszott kifejezetten eredményesen a felkészülési mérkőzéseken, nem tudta kiszorítani Klosét, aki az előző két vébén egyaránt öt-öt gólt ért el - ha ezt a teljesítményét most is megismételné, akkor utolérné az örökranglista élen álló Ronaldót. Podolski a középpálya bal oldalán játszhat, míg a balhátvéd a Bayern München fiatal játékosa, Holger Badstuber lesz. A BL-döntős bajoroktól összesen négyen lehetnek a kezdők között, Philipp Lahm pedig a csapatkapitányi karszalagot is megkapta - ő lesz a német válogatott történetének legfiatalabb csékája a vébéken.

A németek nagyon komolyan veszik az ausztrálok elleni találkozót, Löw szerint ugyanis ellenfelük az egész torna egyik legszervezettebb csapata. "Szinte tökéletesen védekeznek, és nagyon szenvedélyesen játszanak" - magyarázta a tréner, aki hosszú videós elemzéseket tartott együttesének.
"Tanulmányoztuk a jellemző mozgásukat, külön figyelemmel Tim Cahillre, aki a középpályáról remekül ér fel a támadásokhoz" - jelentette ki a németek pályaedzője, Hansi Flick. Cahill valóban kulcsfigura az ausztrál csapatban, és bár sérüléssel bajlódott, a vasárnapi találkozóra felépült. Ugyanez elmondható Harry Kewellről is, aki egyetlen felkészülési mérkőzésen sem lépett pályára, de Pim Verbeek szövetségi kapitány a németek ellen minden bizonnyal őt is beveti, akárcsak a szintén mostanában felépült Brett Emertont.

Várható kezdőcsapatok

Németország: Neuer - Lahm, A. Friedrich, Mertesacker, Badstuber - Schweinsteiger, Khedira, Trochowski, Özil, Podolski - Klose
Szövetségi kapitány: Löw

Ausztrália: Schwarzer - Wilkshire, Neill, Moore, Chipperfield - Culina, Grella, Emerton, Cahill - Kewell, Kennedy
Szövetségi kapitány: Verbeek

www.global-soccer.eu