Schweinsteiger libabőrös lett, Messi alig jutott labdához

Vágólapra másolva!
Az első német gólt szerző Thomas Müller döbbenetes győzelemről, Joachim Löw szövetségi kapitány labdához is alig érő Messiról beszélt azt követően, hogy Németország 4-0-ra legyőzte Argentínát a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság szombati negyeddöntőjében. A meccs legjobbjának választott Bastian Schweinsteiger már a spanyolok elleni elődöntőre készül, s úgy véli, a német csapat bejuthat a fináléba.
Vágólapra másolva!

Thomas Müller szerezte fejjel a németek első gólját, s bár az elődöntőt sárga lapok miatt ki kell hagynia, a meccs utáni nyilatkozatában ezzel nem foglalkozott, csakis a győzelemmel: "Döbbenetes dolog 4-0-ra legyőzni Argentínát. Nehezen találok szavakat" - mondta a 20 éves csatár, aki négy góljával, hatodmagával vezeti a góllövőlistát.

A meccs legjobbjának választott Bastian Schweinsteiger hozzátette: "Láttam, hogyan ünneplik Németországban a győzelmünket, amitől libabőrös lettem. Vélhetően Spanyolországgal, a világ legjobb csapatával játszunk az elődöntőben, s úgy gondolom, elég jók vagyunk ahhoz, hogy legyőzzük őket. Mi hiszünk magunkban."

Joachim Löw, a németek szövetségi kapitánya először arról beszélt, hogy büszke a csapatára, elsősorban a második félidőben nyújtott teljesítményére, majd így folytatta: "Igazi bajnokhoz méltó teljesítményt nyújtott a csapat, mindenki elképzelhetetlennek tartott volna egy ilyen különbségű sikert. Messi alig jutott labdához, folyton ketten-hárman fogtuk, ráadásul szabálytalanságok nélkül semlegesítettük őt. A középpályássor és Klose is világklasszisként játszott. Bejutottunk a négy közé, de oda is tartozunk. A kezünkben a lehetőség, hogy valami igazán nagyot alakítsunk!"

"Le a kalappal a fiúk előtt, akik Anglia után Argentína ellen is igazi csapatként küzdöttek" - ezt már Miroslav Klose mondta, aki a századik válogatott mérkőzésén kétszer is betalált. "Büszke vagyok erre a válogatottra, az elődöntő volt a kitűzött cél, innentől már minden további csak hab a tortán."

Németország az elődöntőben a spanyol-paraguayi mérkőzés győztesével játszik.