Belgium készen áll a vb-re, leiskolázta Costa Ricát

fbl Horizontal
Belgium's forward Michy Batshuayi (L) celebrates with Belgium's forward Romelu Lukaku (R) after scoring a goal during the international friendly football match between Belgium and Costa Rica at the King Baudouin Stadium in Brussels on June 11, 2018. / AFP PHOTO / JOHN THYS
Vágólapra másolva!
A belga labdarúgó-válogatott a világbajnokság előtti utolsó felkészülési mérkőzésén 4-1-re legyőzte a szintén vb-résztvevő Costa Ricát. Pedig a közép-amerikaiak szereztek vezetést, de ezzel csak felpaprikázták a hazaiakat, akik még az első félidőben megfordították az eredményt és végül könnyedén nyertek. A nap másik meccsén is két vb-csapat találkozott, Szenegál 2-0-ra verte Dél-Koreát.
Vágólapra másolva!

A belga válogatott a legerősebbnek mondható, Courtois - Alderweireld, Boyata, Vertonghen - Meunier, De Bruyne, Witsel, Carrasco - Mertens, Lukaku, Hazard összeállításban lépett pályára, ami egyfelől a vb előtt finomhangolás miatt volt fontos, másrészt bizonyosan szerették volna kiszolgálni a brüsszeli közönséget.
A 24. percben viszont Costa Rica szerezte meg a vezetést. Egy belöbbölt labdát Vertonghen középre fejelt ki, ami pontosan Bryan Ruiz elé pattant, a csapatkapitány pedig kapásból kilőtte a bal alsót a tizenhatos vonaláról.

Nem váratott magára sokat a belgák egyenlítő gólja. Eden Hazard tört be a tizenhatoson belülre, majd a teljesen megdermedt védők mellett/között középre gurított, az érkező Dries Mertens pedig könnyedén belsőzte be a labdát a tehetetlen Keylor Navas mellett.

Innentől a belga válogatott átvette az irányítást, a 42. percben pedig a vezetést is. Mertens nyesett középre a tizenhatos oldalától, középen ijesztően egyedül robbant be Romelo Lukaku és egyből a léc alá lőtt.

A második félidőben ott folytatta Roberto Martinez együttese, ahol az elsőben abbahagyta. Az 50. percben ismét Lukaku köszönt be, ezúttal fejjel volt eredményes a csereként beálló Chadli beadása után.

A 64. percben megint a Manchester United csatára volt a főszereplő. Hazard egy szóló után kiugratta, ő pedig önzetlenül középre passzolt, éppen Michy Batshuayi elé, akinek már nem volt nehéz dolga a labdát csak nyomozó védők között.

Nem sokkal később Hazard-t is lecserélte Martinez, ami nem meglepő egy felkészülési meccsen, viszont a Chelsea támadója igencsak húzta a lábát, ez három nappal a vb kezdete előtt semmiképp sem jó jel. Az biztos, hogy a következő napokban eldől a játékos sorsa.

Az állás már nem változott a mérkőzésen, így Belgium egy könnyed, 4-1-es győzelemmel sikeres főpróbát tartott Costa Rica ellen.

A nap másik felkészülési mérkőzésén Szenegál labdarúgó-válogatottja 2-0-ra legyőzte a Koreai Köztársaság csapatát az ausztriai Grödigben. A zárt kapus találkozón egy öngóllal szereztek vezetést az afrikaiak, a végeredményt pedig Moussa Konate állította be büntetőből a 91. percben.

Eredmények:
Szenegál-Koreai Köztársaság 2-0 (0-0)
Belgium-Costa Rica 4-1 (2-1)