Diego Costa tudta, hogy csapattársa ki fogja hagyni a tizenegyest

FIFA World Cup 2018 / Round of 16 / Spain - Russia 3: 4 iE Round of Last 16 FIFA Sport Sports PLAYER Spain KO Round Jersey 18 Database National Team WM2018 Copa do Mundo Russia 8 RUS Spanish Russian FOOTBALL football tournament footballer worldcup 1 knock
From left to right: Sergio RAMOS (ESP), Diego COSTA (ESP), NACHO (ESP) discussing, talking, talking, discussing, half figure, half figure, frustrated, frustrated, verbose, disappointed, showered, decapitation, disappointment, sad, Spain (ESP) - Russia (RUS) 3: 4 iE, Round of 16, Game 51, on 01.07.2018 in Moscow; Football World Cup 2018 in Russia from 14.06. - 15.07.2018. | usage worldwide
Vágólapra másolva!
A spanyol csatár előre jelezte, hogy nem kéne Kokéval tizenegyest rúgatni.
Vágólapra másolva!

Az oroszok elleni tizenegyespárbaj előtt az Atlético Madrid csatára figyelmeztette Fernando Hierrót, hogy a 120 percet végigjátszó Koke fejben elfáradt, de a kapitány nem hallgatott rá. „Koke rendben van” – jött a válasz. A rúgások előtt Sergio Ramos is odament Kokéhoz, hogy biztosan akar-e tizenegyest vállalni, de a középpályás magabiztosan jelezte, hogy igen.

Costa előre szólt, hogy ez lesz Forrás: as.com

Koke volt a spanyolok harmadik rúgója, és az első, aki kihagyta. Gyengén, a jobb alsó sarok irányába lőtte, Igor Akinfejev könnyedén védte. „Te lo dije”, azaz „Én szóltam” – fordult oda Costa Hierróhoz. Talán nem lett volna hülyeség hallgatni rá, tekintve, hogy Costa és Koke nemcsak a válogatottban, de az Atléticóban is csapattársak.

Napokkal a spanyol–orosz nyolcaddöntő előtt volt róla szó, hogy Hierro már a tizenegyeseket gyakoroltatja. Akkor a madridi AS azt közölte, hogy Silva, Costa, Isco, Busquets, Iniesta a sorrend, ehhez képest Iniesta kezdte, majd Piqué, Koke, Ramos és Aspas állt még oda.

A spanyolok az utóbbi évek egyik leggyengébb teljesítményét bemutatva, tizenegyesekkel (3–4) kaptak ki a házigazda oroszoktól, akik a negyeddöntőben a horvátokkal játszanak.