Vágólapra másolva!
A kisebbik Williams-nőver, Serena nagy meccsen, nagy bravúrral nyert a harmadik kiemelt Lindsay Davenport ellen a US Open negyeddöntőjében. Az amerikai nyílt teniszbajnokság mai rangadóján a sportág két talán legnagyobb aktív alakja, Andre Agassi és Pete Sampras csap össze, magyar idő szerint úgy 19 óra tájékán. (A magyar labdarúgó-válogatott mérkőzésével sajnos konkurál ez a valószínűleg sokkal izgalmasabb sportélmény...)

Fotó: Reuters
Serena a nagyon nehéz után a legnehezebbet kapta

Részben nővérének, Venusnak köszönheti továbbjutását Serena Williams, aki háromjátszmás mérkőzésen győzte le riválisát és honfitársát, Lindsay Davenportot. "Néhány nappal ezelőtt, miközben tévén néztük a mérkőzéseket, Venus azt mondta: az igazi nagy bajnokok nem esnek kétségbe a szoros találkozókon" - mondta a 10. helyen kiemelt amerikai. "A harmadik játszmában ez a megjegyzés adott erőt ahhoz, hogy még jobban koncentráljak és ne legyek ideges."

A férfiaknál a titkos favorit, 19 esztendős amerikai Andy Roddick a spanyol Tommy Robredót páholta el nagyon (6:2, 6:2, 6:4), ráadásul a torna történetének harmadik legnagyobb adogatását is besúvasztotta Robredo térfelére. A 141 mérföldes (226 km/h) szerva megtette hatását, Andre Agassi 1988-as szereplése óta Roddick a legfiatalabb negyeddöntős az US openen. Következő mérkőzését a Tommy Haas - Lleyton Hewitt találkozó győztese ellen vívja majd. A német versenyző 6:3, 2:2-es vezetésénél az eső félbeszakította a talákozót, amelyet ma fejeznek majd be. Az első helyen kimelt brazil Gustavo Kuerten a spanyol Albert Costát (6:4, 6:4, 7:6), az orosz Jevgenyij Kafelnyikov pedig a francia Arnaud Clement-t verte simán (6:3, 6:4, 6:3).

A junior lányoknál mindkét magyar kiesett az egyéni küzdelmekben. Németh Virág a cseh Barbora Strycovától kapott ki (6:1, 6:3), míg Babos Zsuzsannát a 6. kimelt luxemburgi Claudine Schaul búcsúztatta. Javításra mindkettejüknek van még lehetősége, hiszen a párosok mai fordulójában egymás oldalán lépnek pályára a 9. pálya 2. összecsapásán a Brattcsikova, Zika orosz, ausztrál kettős ellen.

És akkor lássuk a mai nap slágermérkőzését! A két sztár, Andre Agassi és Pete Sampras az Arthur Ashe-pálya második összecsapásán lép pályára, és miután előttük női találkozóra (Mauresmo-Capriati) kerül sor, várhatóan 19 óra után kezdhetik mérkőzésüket. Az előző körben Sampras a kétszeres bajnok, ausztrál Patrick Raftert, Agassi pedig a svájci Roger Federert verte. A versenyben lévők két legidősebbje (Agassi 31, Sampras 30 éves) megszállottan készül a mérkőzésre. Egymás elleni mérlegüket tekintve Sampras 17-14-re vezet, de nem szabad elfelejteni, legutóbbi három összecsapásukat Agassi nyerte "Akadt már néhány nehéz mérkőzésem az év során, de Istenem, ilyen nehéz sorsolást még nem láttam. Patrick után André - hatalmas kihívás számomra. Agassi minden idők egyik legjobbja, remélem, kihozza belőlem a legjobbat. Tökéletesen kell játszanom, hogy legyőzhessem, de szerintem ő is így gondolja ez velem kapcsolatban. Ez alapján nagyon jó meccsek kell játszanunk", mondta Sampras "Kedden nagyszeruen éreztem magam Federer ellen, szinte az ütőm magától játszott", kezdte Agassi. "Pete ellen mindig másképp kell játszani: ha nyersz, akkor valami hihetetlenül nagy dolgot teszel, hiszen ő a játék egyik legnagyobb mestere. Ha kikapsz, akkor is tudod, hogy részese voltál valaminek, egy kihívásnak és lehetőségnek, olyan dolognak, ami nem sokszor jön el az életedben."

Érdekesebb párosítások
Férfi egyes, negyeddöntő:
Mariano Zabaleta (argentin) - Marat Szafin (orosz, 3.)
Amelie Mauresmo (francia, 8.) - Jennifer Capriati (amerikai, 2.)
Pete Sampras (amerikai, 10.) - Andre Agassi (amerikai, 2.)

Női egyes, negyeddöntő:
Kim Clijsters (belga, 5.) - Venus Williams (amerikai, 4.)

Vegyespáros, elődöntők:
Kimberly Po-Messerli, Donald Johnson (amerikai, 3.) - Lisa Raymond, Leander Paes (amerikai, indiai, 2.)
Rennae Stubbs, Todd Woodbridge (ausztrál, 1.) - Ai Sugiyama, Ellis Ferreira (japán, dél-afrikai, 5.)

Lányok, páros, 2. forduló:
Babos Zsuzsanna, Németh Virág (magyar) - Nina Brattchikova, Jenny Zika (orosz, osztrák)

Pincési László

Korábban: