Vágólapra másolva!

Pénzügyi gondok az ATP-nél

Még mindig érzi korábbi marketingpartnere pénzügyi bukását a férfi teniszezők világszervezete. Az ATP emiatt kénytelen volt megválni 15 munkatársától és 7 millió dollárral csökkentette a jövő évre tervezett költségvetési keretet.

A Tennisreporters.net szerdai riportja szerint az ATP 50 milliós büdzséjét minimum hétmillióval meg kell kurtítani. "Nagyon szűk költségvetést készítettünk a 2002-es évre" - mondta Graeme Agars, az ATP kommunikációs igazgatója. "Ez mindenki számára kemény érvágás lesz."

Az ATP minden erőt megmozgat, hogy az eddigi partnerhez, a csődbe ment ISL-hez hasonló befektetőt találjon a jövőt illetően. A szervezet éppen tavaly kötött egy 10 évre szóló, 1,2 milliárd dolláros szerződést az ISL-lel a teljes körű marketingjogokat illetően. Ám a pénzhiány miatt az ATP júliusban visszakapta a jogokat, amelyeket azóta sem tudott megfelelően értékesíteni.

A női teniszélettel kapcsolatos hír, hogy szerdán megtartották a Fed Kupa november 7-től 11-ig tartó madridi döntőjének sorsolását. Az egyik csoportba a címvédő Egyesült Államok mellett Franciaország, Csehország és Argentína, a másik kvartettbe Belgium, Spanyolország, Oroszország és Ausztrália nyert besorolást. A verseny első kiemeltje az USA, amely úgy tűnik, részt vesz az eseményen.

"Az Egyesült Államok nem jelezte visszalépését a Fed Kupa döntőjétől" - mondta Deborah Jevans, a Fed Kupa igazgatója. "Természetesen nagyon fontos ez a verseny a számukra, hiszen címvédőként és első kiemeltként indulnak, ezért a nemzetközi szövetség nagyon bízik a szereplésükben."

A csapatok két héttel a finálé előtt nevezik majd meg játékosaikat.

Pincési László