Vágólapra másolva!
Nagyobb volt a füstje, mint a lángja, szokták ilyenkor mondani, ám a ZTE és a Haladás szurkolótáborának elmaradt összecsapására gondolva hozzátehetjük: szerencsére.

A két szurkolótábor az előzetes információk szerint a találkozó napjára Egervár települést jelölte ki randevújuk helyszínéül. A fél ötre hirdetett erőfitoktatás azonban elmaradt. Egervárott ezidőtájt se kék, se zöld szimpatizáns nem volt található. Igaz rendőr sem, így nyílván csírájában lett elfojtva a dolog. A szombathelyi fanatikusokat szállító különvonat - fedélzetén vagy 400 halistával - háromnegyed ötkor kötött ki az egerszegi állomáson, ahonnan komoly biztonsági erők kísérték a szurkolókat a stadionba. A rendőri felvezetés zártságának és jó működésének köszönhetően az arénánál sem férkőzhettek egymás közelébe a huligánok, szintúgy a mérkőzés után sem.

Az egyetlen problémát a beléptetőrendszer miatti fennakadások jelentették, így egy érdeklődő három perc alatt jutott be a létesítménybe. Ezidőtájt a zöld-fehér hívek a belső fogyasztásra szánt sörükkel kezdték el a rendőrség embereit locsolni, aminek következtében pár vendégszurkoló már nem láthatta a meccset.

"Egy mindenkiért, mindenki egyért!" felkiálltással a hazafelé induló vonat vészfékét valaki rendszeresen meg-meg húzogatva egy órás veszteglésre kényszerítette a szerelvényt, mondván: "Engedjék el a bajtársakat!" Az ígéret megérkezett: Zalaszentivánnál az elvezetettek is felszállhatnak a vonatra. Percek alatt ki is futott a szerelvény...

Unger Tamás

Korábban: