Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia
Vágólapra másolva!
Az olasz állami televízió értesülései szerint a korábbi pletykákból immáron valóság lett. A Lazio olasz labdarúgócsapata kétéves szerződést kötött egykori játékosával, Roberto Mancinivel, aki jövőre edzőként irányítja a fővárosi csapatot.

A korábban felmerülő pletykák után végre konkrét megegyezésről adott hírt az olasz állami televízió. A RAI értesülése szerint Roberto Mancini váltja a Lazio labdarúgócsapatának kispadján Alberto Zaccheronit, s az egykori válogatott csatár meg is kötötte kétéves szerződését. Mancini két évvel ezelőtt már dolgozott a római klubnál, akkor a jelenlegi angol szövetségi kapitány, Sven-Göran Eriksson segítője volt.

A riport szerint Mancini kedden este találkozott a Lazio elnökével, Sergio Cragnottival és a toscanai Montepulciano városában megvitatták a szerződés részleteit. A csatorna információja szerint a kontraktus megköttetett, annak részleteit azonban csak a bajnokság befejezését jelentő hét végi, Lazio-Inter találkozó után hozzák nyilvánosságra. Mancini idén a Fiorentinát irányította, de a rossz eredmények és a rendkívül nehéz anyagi helyzet miatt január 11-én lemondott.

Az eddigi szakvezető, Alberto Zaccheroni közben kinyilvánította, aggódik a jövője miatt. A csapat jelenlegi trénere már megtette az első lépéseket, hogy leüljön beszélgetni a klub illetékeseivel. "Valóban nem tudom, mi lesz velem. A menedzsment ismeri az álláspontomat, remélem, sikerül majd tisztázni a részleteket" - nyilatkozta Zacchaeroni, akit legutóbb a spanyol Barcelonával hoztak hírbe.

Pincési László

Ajánlat:

A Serie A állása és mesterlövészei

Korábban:

Mindent egy helyen az Eb-ről