Vágólapra másolva!
Az elmúlt heti brnói Tavasz-kupát megnyert férfiröplabda-válogatottunk újabb kihívás előtt áll. A Tiszaújvárosban péntektől vasárnapig zajló Eb-selejtezőn Bulgária, Belgium és Horvátország lesz a mieink ellenfele.

Az Európa-bajnoki selejtezők 1. csoportjába sorolt négy válogatott az első körben Tiszaújvárosban, a másodikban jövő májusban Horvátországban mérkőzik meg egymással, s a két torna eredményeinek összesítése alapján az első helyezett biztosítja helyét a 2003-as németországi Eb-n. Ám szerencsés esetben a második hely is Eb-részvételt érhet, mert a négy csoport második helyezettjei közül a legjobb kettő (amelyik kettő a legtöbb pontot szerzi) szintén továbbjut. Az Eb tizenkettes mezőnyében hat hely már foglalt: a tavalyi kontinensbajnokság első öt helyezettje, azaz Jugoszlávia, Olaszország, Oroszország, Csehország és Lengyelország, illetve a házigazda Németország automatikusan résztvevő.

A magyar válogatott legrangosabb ellenfele a Világligában edződött, s az elmúlt évi Eb-n hatodik helyen végzett Bulgária, amely tehát a kvalifikációra kényszerült együttesek közül a papírforma alapján a legerősebb. A tavalyi Eb-n 11. helyen zárt magyar válogatott szövetségi kapitánya, Demeter György azonban bízik abban, hogy csapata meglepetést okozhat. Erre alapot adhat a Tavasz-kupa megnyerése. A magyar válogatott Brnóban 15 csapatot előzött meg, köztük az Eb-negyedik Csehországot.

A magyar válogatott kerete: Koch Róbert (Friedrichshafen), Gubik János (Dunaferr), Kántor Sándor (Cuneo), Mészáros Dömötör (Trentino), Csíkos Gábor (Kazincbarcika), Dávid Zoltán (Kaposvár), Veres Péter (Trieste), Pampuch Csaba (Nyíregyháza), Tomanóczy Tibor (Panelliniosz), Gelencsér Balázs (Kaposvár), Pásztor Attila (Kazincbarcika), Szabó Gábor (Dunaferr).

A tiszaújvárosi Eb-selejtező torna programja:
péntek: 16.00 óra: Horvátország-Belgium, 18.30 óra: Magyarország-Bulgária
szombat: 15.00 óra: Bulgária-Horvátország, 17.30 óra: Magyarország-Belgium
vasárnap: 15.00 óra: Magyarország-Horvátország 17.30 óra: Belgium-Bulgária

Fábik Tibor

Korábban: