Vágólapra másolva!
Összességben két arany- egy ezüst és egy bronzérmet szerzett 2003-ban a magyar férfi- és nőivízilabda-válogatott. Főleg a férfiak tettek ki magukért, hiszen a világbajnoki és Világliga-arany mellett egy Eb-bronzérmet is begyűjtöttek, a fennmaradó ezüstöt a hölgyek a szlovéniai Eb-n nyerték. Jégkorongban csupán részsikerek jutottak, a hazai, divízió I-es vébén nem sikerült kiharcolni a feljutást, ám egy négyes tornán a 2002-es világbajnok Szlovákia elleni győzelem világszenzációt jelentett.

Sport 2003 - mind megnézem!

Dicsőséges éven van túl a magyar vízilabdasport, még akkor is, ha a lehetséges trófeákból nem tudta mindet begyűjteni. Válogatott szinten a férfiak értek el a nagyobb sikereket, hiszen három világeseményről is éremmel, kétszer arannyal tértek haza.

A nagy menetelés a júniusi, szlovéniai Európa-bajnokságon kezdődött, ahol mindenki a dobogó legfelső fokára várta az együttest, ám Kásásék az elődöntőben 10-9-re kikaptak Horvátországtól, s így hiába győzték le az oroszokat, csak bronz jutott nekik. A hölgyeknek ezúttal jobban ment, Faragó Tamás tanítványait csupán a döntőben tudták megállítani az olaszok (5-6).

A júliusi, barcelonai világbajnokság gyökeres változást hozott: a hölgyek csak ötödikek lettek, a férfiak viszont olykor parádés játékkal egészen a döntőig jutottak, ahol a rendes játékidő 8-8-as döntetlenje után hosszabbításban 11-9-re verték Olaszország legjobbjait. A finálé hőse az egyaránt három-három gólt dobó Biros Péter és Madaras Norbert volt. Magyarország harminc év után, 1973-at követően másodszor lett vb-aranyérmes.

Augusztusban következett a New York-i Világliga-sorozat, ahol a fináléban egy hónapon belül másodszor is legyőzte tétmeccsen Olaszország legjobbjait a magyar férfivízilabda-válogatott (13-8).

Klubszinten a Domino-BHSE szerepelt a legjobban. Az áprilisi pólódöntőben az olimpiai bajnokokat soraiban tudó együttes három győzelemig tartó finálé negyedik összecsapásán kiharcolta az elsőséghez szükséges újabb sikert a Vasas ellen, és sorozatban harmadszor lett aranyérmes. A harmadik helyen a BVSC végzett.

A két sztárcsapat a nemzetközi porondon is érdekelt volt, ám az olasz Pro Recco a genovai Bajnokok Ligája-döntőben fölényesen, öt góllal verte a Honvédot. A Final Four harmadik helyén a horvát Mladost Zagreb zárt. Nem járt sokkal jobban a Vasas sem, a KEK végső állomásán ugyanis a szintén olasz Posillipo Napoli parancsolt megálljt: a budapesti 10-10 után a nápolyi visszavágón 4-3-as győzelmet aratott a címvédő magyar csapat ellen.

Ami a 2003-2004-es bajnokságot illeti: a Domino komoly vetélytársat kapott, a Vasas ugyanis jelentősen megerősödött. Az edző Kásás Zoltán lett, aki Görögországból igazolt haza, a Varga testvérek, Tamás és Zsolt, továbbá Madaras Norbert alkotta világbajnok trió, és a rutinos Kósz Zoltán mellett leszerződött Kásás Tamás és Steinmetz Barnabás is.

Egy szomorú esemény is történt: december 4-én, súlyos betegség után 86 éves korában elhunyt Lemhényi Dezső olimpiai bajnok.