Vágólapra másolva!

Három búcsúzó egy napon<br/>

A Philadelphia 76ers meglepetésre kiejtette az Orlando Magicet, és emellett másik két párharc is véget ért szombat este: a Lakers a Houstont, a San Antonio a Minnesotát búcsúztatta idegenben.

Allen Iverson: új Jordan születik?

Fotó: Reuters

A San Antonio Spurs szintén 3-1-re nyerte a párharcot a Minnesota Timberwolves ellen, Minneapolisban fejezve be az első kört. Ismét a Spurs támadósora volt az, amelyet a Minnesota nem tudott kezelni (hacsak nem szándékos faltokkal, a durva mérkőzésen négy technikait osztottak ki a játékvezetők). David Robinson mind a pontok, mind a lepattanók terén a legjobbnak bizonyult, Tim Duncan (16, 8) "csak" segíteni tudott. A minnesotai támadók (Kevin Garnett, Joe Smith, Dean Garrett, kiegészülve a hatodik ember Sam Mitchell-lel) mindössze 15/48-as mezőnymutatót tudtak összehozni.

A Spurs ellenfele a Los Angeles Lakers lesz. Sokan meglepetést vártak a Houston Rocketstől, de "Michael Jordan nélkül Scottie Pippen nem tud bajnokságot nyerni" (NBA.com). A Lakers 9-0-ás rohammal indította a záró szakszt, és végül tíz ponttal verte a Rockets sztárcsapatát, és ezzel 3-1-es összesítéssel vették az első kört. Shaquille O'Neal 37, Kobe Bryant 24 pontot szerzett, a Lakers sorozatban harmadszor jutott a Nyugati Konferencia elődöntőjébe. Pippen, aki Michael Jordan oldalán hatszor nyert bajnoki aranygyűrűt az elmúlt nyolc évben a Chicago Bulls-zal, csak egyetlen playoffkört élt túl a "főbika" nélkül: a Cleveland Cavaliers ellen léptek tovább 1994-ben, amikor a bajnoki címet mostani csapata, a Houston nyerte meg.

pont

lepattanó

asziszt

Philadelphia 76ers

101

Iverson 37

Lynch 10

Iverson 9

Orlando Magic

91

Anderson 29

Grant, Austin 8

Armstrong 8

Minnesota Timberwolves

85

Brandon 27

Garnett 16

Garnett, Brandon 6

San Antonio Spurs

92

Robinson 19

Robinson 11

Johnson 6

Houston Rockets

88

Barkley 20

Pippen 17

Barkley 6

Los Angeles Lakers

98

O'Neal 37

O'Neal 11

Bryant 8

Š Copyright Reuters Limited. Š Hungarian translation Origo. Minden jog fenntartva.
A jelen képernyő Reuters-tartalmának a Reuters írásbeli engedélye nélkül történő közzététele vagy terjesztése kifejezetten tilos.



Ajánló: