Társoldalunk:

Atlanta végre győzelmet ünnepelhetett

Az NBA 15. játéknapján minden hazai csapat nyert - még az Atlanta Hawks is, azt a Portlandet verve meg, amely éppen megtalálni látszott a fonalat. Patrick Ewing új csapatával, a Seattle-lel a régit, a New Yorkot fogadta és egy húszassal győzött. Miamiban a legnagyobb nyári játékosbiznisz két résztvevője találkozott, de Jamal Mashburn és charlotte-i társai nem tudták megbüntetni volt kenyéradójukat.

Fotó: Reuters

A Hawks szárnyakat kapott
Jason Terry az alapvonalról dobott el egy kis ügyetlen, ronda tempót 2,6 másodperccel a lefújás előtt, de bement, és ez az Atlanta Hawks idei első győzelmét jelentette - 99-97 az acélos Portland Trail Blazers ellen. A Hawks 1968, St. Louisból Atlantába való költözésük óta nem kezdett ilyen rosszul, de igaz NBA-jellege van annak, hogy éppen a Blazers ellen nyertek először hét vereség után. A vendégek végig vezettek, és még az utolsó szekundumban is volt lehetőségük fordítani, amikor az éppen a Hawkstól igazolt Steve Smith beleállhatott egy tiszta triplába, amit ő mindig be szokott vágni. Ez azonban homály lett, és mielőtt túlságosan belejött volna a nyerésbe a Portland, megszakította az Atlanta már hét vereségnél tartó szériáját. A 25 pontot szerző Rasheed Wallace-on, illetve 12 pontjából a negyedik negyedben nyolcat szerző Bonzi Wellsen kívül nem volt igazán nagy játék a Blazersben, amely fárdatnak látszott 24 órán belüli második meccsén. A hazaiaknál Lorenzen Wright 20, Jimmy Jackson 14, Alan Henderson 12 pontot szerzett, Terry 11 ponttal és hat gólpasszal zárt.

A San Antonio Spurs Karl Malone minden erőfeszítése ellenére legyőzte a Utah Jazzt 86-79-re, öt meccs után is veretlen maradva a hodályszerű Alamodome-ban, és átvéve a Midwest Division első helyét. Tim Duncan 15 ponttal, 12 lepattanóval és négy blokkal vezette a San Antoniót, amely mintha egy év szünet után ismét kezdené visszanyerni a világbajnokságot eredményező formáját: az első négy percet kivéve végig vezettek, volt, hogy 19-cel.

Fotó: Reuters

Azért az egyéni mutatóik alapján a
fiatal Camby értékesebbnek tűnik,
mint a veterán Ewing
Seattle-ben Patrick Ewing 10 ponttal és 9 lepattanóval zárt első meccsén az ellen a csapat ellen, amelynek a mezében 15 évet dolgozott, Gary Payton pedig 25 ponttal, 13 assziszttal és nyolc lepattanóval egyszerűen ellenállhatatlan volt, így SuperSonics 96-75-re meg tudta verni a New York Knickst. Marcus Camby, aki Ewing posztját örökölte a New York-iaknál, 20 ponttal és 17 lepattanóval mutatta, hogy jól ellesz ott középen. Allan Houston azonban csak 12 pontig jutott 5/14-es mezőnystatisztikával, Latrell Sprewell pedig 10-ig, de ő három mérkőzésen át tartó kispadozás után kezdett, és még mindig érezte a fájós hátát. A New York-i edző, Jeff Van Gundy nagyon röviden beszélt a meccs után: "Elegem van abból, hogy a csapatom csak néha hajlandó jól játszani."

Miamiban az összesen 17 pontig és nyolc asszisztig jutó Tim Hardaway távoli triplája 7,6 másodperccel a hosszabbítás letelte előtt döntötte el a Heat javára a meccset, amely jóval több volt egy 89-86-as győzelemnél. A vendég Charlotte Hornets együttesében az a Jamal Mashburn játszott, aki először nagyon mérges volt, amikor elküldték Miamiból, ajd visszavonulásáig szóló szerződést kötött új munkáltatóival. A másik új Hornets-szerzemény, P. J. Brown nem játszott jól, de Mashburn 31 pontig jutott. A Miamiba szerződöttek közül Eddie Jones 19, Anthony Mason pedig 16 pontot szerzett. A Charlotte centere, Elden Campbell, aki 15 pontja mellett 17 lepattanót tépett le, a dudaszó pillanatában triplával próbálkozott - sikertelenül.

Fotó: Reuters

"Eddie fiam, azért hoztalak ide,
hogy jól játsszál!" (Pat Riley,
a Miami edzője Eddie Jonesszal)
Ha Shaquille O'Neal 34 pontot dob és 19 lepattanót szakít, Kobe Bryant pedig 31-et szór és kilenc gólpasszt ad, akkor senkinek semmi keresnivalója a Los Angeles Lakers ellen. Ki is kapott a Denver Nuggets 119-103-ra.

Sacramentóban Scot Pollard 22 ponttal új karriercsúcsot állított fel a sérült szupersztár Chris Webber helyén játszva, de leginkább a szerb Peja Stojakovic 27 pontja, szintén egyén8i csúcsot jelentő 11 lepattanójó és öt labdaellopása jelentett igazi segítséget a Kingsnek, hogy ötödjére nyerjen egyhuzamban, ezúttal 96-82-re a csalódást keltő Orlando Magic ellen.

Houstonban bebizonyosodott, hogy egy csapat annyira játszik jól, amennyire hagyják: Steve Francis egyéni idénycsúcsot jelentő 28 pontjával az önmagát megvalósítani ritkán tudó Rockets - a negyedik percben már 13-0-ra vezetve - 110-83-ra verte a Chicago Bullst.

A Cleveland Cavaliers 96-86-ra verte a Golden State Warriorst, amelynek ez volt sorozatban a hatodik kudarca.

© Copyright Reuters Limited. © Hungarian translation Origo. Minden jog fenntartva.
A jelen képernyő Reuters-tartalmának a Reuters írásbeli engedélye nélkül történő közzététele vagy terjesztése kifejezetten tilos.