Vágólapra másolva!
Az idei szezon legjobb meccsét játszották Oaklandben, ahol a Los Angeles Lakers hosszabbításban kapott ki a Warriorstól, amelyben Antawn Jamison megismételte vasárnapi, 51 pontos előadását, és a Golden State a szintén 51-ig jutó Kobe Bryanten kívül mindenkit lefogott a bajnoknál. A rákkal küzdő Don Nelson edzői győzelmeinek számával beérte mesterét, Red Auerbachot, a New Jersey viszont sorban kilencedik vereségét szenvedte el.

Fotó: Reuters

Bryant Pekingben is jó reklámember, ha
51-eket dob, akkor pláne

Nyugaton még az utolsó előtti Warriorsnak is hat győzelme van ezzel, a ligautolsó Chicago Bulls viszont már 2-16-os győzelem-vereség mutatónál jár, miután a mind a 19 pontját a második félidőben szerző Andre Miller vezetésével (14 asszisztot is vállalt a másodéves irányító) a Cleveland Cavaliers 92-88-ra nyert a United Centerben. Ron Mercer hiába dobott idei csapatrekordnak számító 34 pontot, a Chicago a legjobb játékosa, a 18,8-as pont-, illetve 10,4-es lepattanóátlaggal bíró Elton Brand nélkül képtelen nyerni, ő viszont térdszalaghúzódással jár gyógytornászhoz éppen.

Fotó: Reuters

Nelsonnak valóban nem volt könnyű
pályája, tavaly például a Féreggel kellett
megküzdenie

A Miami Heat tartalékjai, Cedric Ceballos és A. C. Green vezetésével nyert 95-78-ra a Denver Nuggets ellen. Green 16 pontot és 11 lepattanót gyűjtött, Ceballos pedig 10 ponttal segített a Miaminak egy négymeccses buktasor után sorban harmadszor nyerni.

Ray Allen 30, illetve Glenn Robinson 27 pontjával a Milwaukee Bucks viszont a New Jersey Nets egymás utáni kilencedik vereségét szállította, 109-87-re győzve East Rutherfordban. A Bucks az első perctől kezdve vezetett, volt hogy 23-mal, a bokasérülése miatt Stephon Marburyt nélkülöző Netsnek esélye sem volt.

Fotó: Reuters

Bármilyen gyenge a Clippers, Jordan
csapatánál azért jobb

Portlandben Damon Stoudamire 21 pontjával a Trail Blazers 95-88-ra verte a tartalékos Toronto Raptorst, amely az utóbbi öt meccsén kénytelen nélkülözni legjobbját, Vince Cartert, és ezeken négyszer kikapott. Air Canada mellé már Dávid Kornél is feliratkozott a sérültlistára, meghúzódott a háta, és valószínűleg öt meccset kényszerül kihagyni.

Charlotte-ban David Wesley 32 pontjával, amelyből kilencet az utolsó három és fél percben dobott, a Hornets 91-88-ra verte az Indiana Pacerst, a Seattle SuperSonics viszont hazai pályán kapott ki a megtáltosodott Jerry Stackhouse (41 pont) vezette Detroit Pistonstól 112-99-re.

Š Copyright Reuters Limited. Š Hungarian translation Origo. Minden jog fenntartva.
A jelen képernyő Reuters-tartalmának a Reuters írásbeli engedélye nélkül történő közzététele vagy terjesztése kifejezetten tilos.