Vágólapra másolva!
Ami egyszer sem sikerült az 1999-es nagydöntőben, az most összejött a New York Knicksnek: San Antonióban verték meg a Spurst, amely idén hazai pályán még veretlen volt. A játéknap többi meccsén papírforma-győzelmek születtek, s a Utah Jazz a sajátjával a liga élére ugrott.

Fotó: Reuters

David Robinsont (a kép alapján) egy
kissé frusztrálhatta, hogy mindössze
három dobása ment be
az 1999-es döntőben

Cliff Robinson, Jason Kidd és Rodney Rogers közösen 23 pontot vállaltak a negyedik negyedben, amikor a Phoenix Suns lehajrázta Milwaukee-ban a Bucks együttesét, és 104-96-ra nyert. Azonban nem csupán a 28-13-ra megnyert záró menet, de a kinti szabad terület is sokat számított a Suns győzelmében: 18 hárompontos-kísérletükből 11 betalált. Amíg a phoenixi Robinson 35, a tavalyi év hatodik emberének választott Rogers pedig 25, addig a hazai Robinson, Glenn 26, a Bucks motorja, Ray Allen pedig csak 14 pontot dobott.

Minneapolisban újabb könnyű győzelmet aratott a helyi Timberwolves, amely a Washington Wizards sorban hatodik buktáját szállította 105-88-as sikerével. Terrell Brandon idei első dupla-duplája (24 pont, 12 assziszt) és Kevin Garnett kilenc pattanó mellett szintén 24 pontos teljesítménye sok volt a fővárosiaknak, akiknél az egyik csere, Richard Hamilton volt a legjobb 22-vel.

Fotó: Reuters

McGrady a kettős emberfogáson is át
tudott törni

Salt Lake Cityben ezúttal Bryon Russellnek jutott a főszerep, aki 20 pontjából 18-at a második félidőben szerezve vezette a Utah Jazzt 98-87-es győzelemre a Vancouver Grizzlies ellen. Karl Malone 18 pontot, John Stockton 13-13 pontot és asszisztot vállalt a Utah javára, amely nyolc győzelmet aratott legutóbbi kilenc meccsén, 15-4-es győzelem-vereség mutatójával pedig megelőzte a Philadelphia 76erst a liga összesített tabellájának élén. A Jazz mutatója 19-1 a Grizzlies ellen, amely az egyetlen győzelmét éppen a Delta Centerben gyűjtötte be, 2000. január 26-án.

Š Copyright Reuters Limited. Š Hungarian translation Origo. Minden jog fenntartva.
A jelen képernyő Reuters-tartalmának a Reuters írásbeli engedélye nélkül történő közzététele vagy terjesztése kifejezetten tilos.