Vágólapra másolva!
A Charlotte Hornets és a Miami Heat 90 dobáskísérletet hagyott ki, és sikerült összehozniuk az NBA történetének második legalacsonyabb ponttermését. A rekord 1955-ös. A Utah Jazz Philadelphiában verte meg a 76erst, amely így is a liga élén maradt, mert a Sacramento kikapott a Seattle-től. A Toronto indianai hosszabbításban megszerzett győzelmét Dávid Kornél a kispadon izgulta végig.

Fotó: Reuters

Iversonnak a Utah másik veteránját,
John Stocktont kellett fognia

San Antonióban Danny Ferry 16-ot dobott volt csapata ellen, de inkább a Derek Anderson neve fémjelezte második félidei roham (amellyel egyenlő állásból 16 pontos vezetés lett) segítette a Spurst lestoppolni a Cleveland Cavaliers hatmeccses győzelmi szériáját egy 94-77-es győzelemmel. Anderson amúgy 13-ig jutott, s rajta kívül még hárman tíz fölé mentek a hazaiaktól. A Spurs sorozatban 11. alkalommal verte meg az Alamodome-ban a Clevelandet, amelynek a San Antonió-i mérlege így 3-26-ra romlott.

Fotó: Reuters

Illusztráció a gyér pontterméshez:
Campbell sapkája Bowen dobásán

Dallasban megint a német Dirk Nowitzki volt a király 29 ponttal vezette a Maverickst 106-101-es sikerre a Portland Trail Blazers ellen. A kakaskodástól sem mentes kiélezett csatában, amelyet hét technikai fault (Portland: Wallace, Davis, Wells, Augmon, Dallas: Finley, Eisley, Bradley) és egy kiállítás (Mike Dunleavy, a Portland edzője) színezett, Nowitzki végig nyugodt maradt: a negyedik negyedben 12 pontot dobott, 11/19-es mezőny-, 6/6-os büntetőstatisztikát csinált, leszedett 12 lepattanót és két prakkert is bemutatott. Damon Stoudamire 22, Rasheed Wallace pedig 20 pontot szerzett a vendégeknél, akinek márciusban még kétszer lesz alkalmuk visszavágni a Dallasnak.

Paul Pierce 25 pontjával (amelyből 13-at az első negyedben dobott) a Boston Celtics hamar 17 pontos előnyre tett szert és végül megverte a vendég New Jersey Nets gárdáját 99-86-ra, négymeccses rossz sorozatot adva át a múltnak. A két gyengélkedő keleti csapat legutóbbi öt találkozásán négyszer bostoni siker született.

Fotó: Reuters

Mark Jackson a volt csapattárs Reggie
Miller mellett passzol

Nick Van Exel futtából ellőtt kosara 21 másodperccel a lefújás előtt győztesnek bizonyult, különösen, mikor ezután ellopta a labdát. A Denver Nuggets 108-106-ra nyert a Detroit Pistons ellen. Antonio McDyess 29, Raef LaFrentz pedig 22 pontot dobott a Nuggets javára, amely 14 pontos hátrányból indult neki a harmadik negyed hajrájának, s ez olyan jól sikerült, hogy a vendégeknek egyenlíteniük kellett a 30 pontos Jerry Stackhouse triplájával a legvégén.

A Grizzliesre csak 11510 néző volt kíváncsi a vancouveri csarnokban, de ők a negatív nézőcsúcs ellenére idei legjobb támadójátékukat nyújtva, hatmeccses vesztes sorozatot lezárva, 118-104-re nyert a keleti mélybúvár Washington Wizards ellen. A Grizzlies sosem volt igazán népszerű Vancouverben, egy Bill Laurie nevű gazdag ember el is vitte volna a franchise-t St. Louisba, de végül egy másik, bizonyos Michael Heisley vette meg a csapatot. Hogy jól döntött-e, innen nem lehet megítélni, de most Mike Bibby 26 pontjával és 12 asszisztjával, valamint Shareef Abdur-Rahim 24, illetve Bryant Reeves 18, Othella Harrington és Michael Dickerson 17-17 pontjával a Grizzlies legyőzte a Juwan Howard 34, illetve Tyrone Nesby 18 pontját magáénak tudó Washingtont, amely a legutóbbi 12 meccséből 11-et elvesztett.

Fotó: Reuters

Webber és Baker verekszik, a
labda tán nem is olyan fontos

A Los Angeles Clippers meglepetésre legyőzte a Minnesota Timberwolvest 103-96-ra, ezzel ünnepelve azt, hogy három év óta először országos tévé közvetítette a meccsét. Lamar Odom 24 ponttal és 10 assziszttal az idei nyolcadik dupla-dupláját érte el, a Minnesota legjobbja pedig szokás szerint Kevin Garnett volt 22 ponttal, amelyből azonban csak egy jutott a negyedik negyedre.

Š Copyright Reuters Limited. Š Hungarian translation Origo. Minden jog fenntartva.
A jelen képernyő Reuters-tartalmának a Reuters írásbeli engedélye nélkül történő közzététele vagy terjesztése kifejezetten tilos.