Társoldalunk:

Bryant megszórta a Houstont

Kobe Bryant megint alakított: 45-öt vállalt a Los Angeles Lakers 99 pontjából, amivel a kaliforniaiak elhozták a győzelmet Houstonból. Nyolc év után újra nyert New Yorkban a Boston, Milwaukee-ben szörnyű hajrá után, dudaszóra hintett kosárral verték a hazaiak a New Jerseyt, Orlandóban sima győzelmet aratott a Chicago Bulls.

Fotó: Reuters

Houston és Larry Johnson most nem tudta
megállítani Battie-t és a Bostont
Negyedszer nyert zsinórban a Los Angeles Lakers, szoros meccsen 99-94-re Houstonban. A "főkolompos" Kobe Bryant volt, aki 45 ponttal tompította a rakétákat. Bryant első 10 dobása hibátlan lett, a végén 20/26-os mezőnystatisztikával zárt, és az elmúlt 17 meccsen 3 kivétellel a Los Angeles-iek legjobb dobója volt. A nekiszegezett kérdésre, hogy ez volt-e minden idők leghatékonyabb meccse, a csodagyerek így felelt: "Valószínűleg igen. Azt hiszem, százalékban most voltam a legjobb, mióta az NBA-be kerültem. Ma este elkaptam a ritmust." Bryant teljesítményét a houstoni védő, Steve Francis a következőképp reagálta le: "Nehéz megverni egy csapatot, amikor egy sztárja 76,9%-kal dob. Sokat fütyülték, de nagyszerűen játszott, megemelem előtte a kalapom, hogy csak 6-szor hibázott." - "Ő a támadójátékunk kiindulópontja" - ezt a rövid, de sokat sejtető megjegyzést már Phil Jackson, a Lakers mestere ejtette, hozzátéve: "Úgyszólván ő most bárkinél jobb a ligában.'' Az NBA legértékesebb játékosa, Shaquille O'Neal 25 pontot, 12 lepattanót szerzett és 6 gólpasszt adott. A Los Angeles mérlege 19-9-re javult, amivel a Pacific-csoport élére ugrott, igaz, a 17-7-es Sacramento beérheti, de ahhoz előbb nyernie kell. A sorban 3 meccset vesztő Houston legjobbja Maurice Taylor (19, 10) volt.

Közel 8 év után, 16 meccs óta először verte a Madison Square Gardenben a New York Knickst a Boston Celtics, 92-86-ra. Paul Pierce, a bostoniak legjobbja 13/21-gyel dobott, közte egy kulcsfontosságú triplát. Antoine Walker 23, 15-ig jutott az egész pontosan 1993. január 10-e óta tartó szenvedését megszakító Bostonban. Akkoriban Pierce másodikos gimnazista volt... A New Yorkot Glenn Rice 32 ponttal támogatta.

Fotó: Reuters

Brand megtréfálja McGradyt
Milwaukee-ben Ray Allen dudaszóra hintett pontjaival nyert a Bucks 80-78-ra a New Jersey Nets ellen. Három negyeden át határozottan menetelt a Bucks, mígnem az utolsóban mindössze 10 pontocska jött össze neki, 23 pontos előnyt leadva ezzel. Stephon Marbury triplájával egalizált (78-78) a Nets 5,6 mp-cel a vég előtt, aztán az addig csupán 4/15-ös Allen tisztára játszotta magát Lucious Harris mellett, és bevágta a fent említett kosarat. Allen 16 ponttal végzett, akárcsak csapattársa, Tim Thomas. A záró periódust megdöbbentő, 27-4-es rohammal kezdte (vagy inkább játszotta végig) a Nets, az állás ekkor már 74-74 volt, 1:50-nel a zárás előtt. Ez idő alatt a Bucks emberei előadtak egy 0/10-es dobómutatványt a mezőnyből, és eladtak 7 labdát. A borzalmas finálé ellenére végül jól végződött a hazaiak meccse, Sam Cassell 14, Glenn Robinson 13 pontot szórt és 11 lecsorgót gyűjtött, a csapat utóbbi 9 meccséből 7-et megnyert.

A szezon eddigi legnagyobb csalódását okozta híveinek az Orlando, mely otthon kapott ki 99-88-ra a Chicago Bullstól. A Magicben Pat Garrity 19, Darrell Armstrong 18, Tracy McGrady 31 pontot dobott, abból 13-at az utolsó negyedben, de a jó egyéni teljesítmények ellenére a csapat újra kikapott, pedig az előző két nyertes meccs után már-már szériáról beszélhettünk volna. Az orlandóiak november 9-én is kiábrándító vereséget szenvedtek Chicagóban (95-90). A Bikák húzóembere természetesen az egykori orlandói Ron Mercer volt (25), Elton Brand 19, 10-et ért el a liga legrosszabb, zsinórban ötször kikapó csapatában.

© Copyright Reuters Limited. © Hungarian translation Origo. Minden jog fenntartva.
A jelen képernyő Reuters-tartalmának a Reuters írásbeli engedélye nélkül történő közzététele vagy terjesztése kifejezetten tilos.