Társoldalunk:

Sportszággyűlés: Áder vezérletével nyert az ellenzék

Három népszerű labdajáték, ellenzéki sikerek: ez a minden résztvevő által roppant komolyan vett politikusi sportdélután, a Sportszággyűlés elnevezésű esemény gyorsmérlege, a kormánypártiak legnagyobb sajnálatára.

"Jól éreztem magam a férfiak válogatottjában, kár, hogy nem győztünk" - jegyezte meg Lamperth Mónika, a hajdani élvonalbeli röplabdázóból lett belügyminiszter, hozzátéve: jó lenne, ha több női politikus sportolna. Kosárlabdában 30-6-ra nyert az ellenzék és kézilabdában is hasonlóan tetemes volt a javára a különbség: 23-5 lett a végeredmény és öt találatával a gyors indításokban jeleskedő Fidesz-frakcióvezető, Áder János bizonyult a "parkett ördögének".

Pikáns jelenet adódott, amikor a gólgyáros Keller Lászlóval, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkárával olyan keményen ütközött, hogy némi - plenáris ülésekre emlékeztető - kakaskodás után az MSZP-s politikust két percre kiállították. A kormányoldali erőknek csak annyi vigaszuk maradt, hogy hátra volt még a foci...

Ám a harmadik labdajátékban, a futballban sem szakadt meg az ellenzékiek sikere a Sportszággyűlés finisében. Hiába védett néha nagyokat Bársony András, aKülügyminisztérium politikai államtitkára, s irányított körültekintően Wekler Ferenc, a parlament alelnöke és Kovács Kálmán informatikai miniszter, az Áder János-vezérelte Fidesz-MDF csapat ellenállhatatlan volt, és 6-1-re nyert.
Góllövők: Csampa Zsolt 2, Birkás Tivadar, Áder János, Manninger Jenő, Mádi László 1-1, illetve Nagy Imre 1.

KAPCSOLÓDÓ CIKK