Vágólapra másolva!
A távolugró Ajkler Zita és a cselgáncsozó Neu Gábor is bronzérmet szerzett a dél-koreai Teguban zajló 22. nyári Universiadén. A magyar nőikosárlabda-válogatott újabb vereséget szenvedett, a lányok ezúttal Finnországtól kaptak ki 66-61-re.

A 28 éves atléta utolsó kísérletével szerezte meg a 3. helyet, ekkor 6,38 m-re ugrott. A verseny kiélezettségét jól mutatja, hogy a második helyezett román Militaru csupán két centivel előzte meg Ajklert, aki csupán eggyel az ausztrál Perkinst. A számot az orosz Irina Szimagina nyerte 6,49 m-rel.

A dzsúdósok 66 kg-os kategóriájában induló Neu Gábor egészen az elődöntőig imponálóan versenyzett: az osztrák Weinzierlt, a nigériai Abdout és a dél-koreai Bangot egyaránt ipponnal verte. A fináléért a kubai Yordavis Arewcisiával kellett mérkőznie, aki egy jukóval és egy kokával legyőzte őt. A bronzmeccsen az orosz Artyom Pihtyin ellen Neu újra a korábbi formáját mutatta, és ipponnal nyert.

Az atlétikai versenyek harmadik napján a diszkoszvető Varga Roland a 4., míg a rúdugró Juhász Fanni az 5. helyen végzett. Varga legnagyobb dobása 59,43 méter volt, a bronzéremhez azonban egy méterrel többre lett volna szükség. A számot a kínai Vu Tao (Wu Tao) nyerte 62,32-vel.

Juhász Fanni 4,20 méterrel lett 4. a rúdugrók mezőnyében, ahol a győztes orosz Tatjana Polnova az idei játékok eddigi legkiemelkedőbb teljesítményét produkálta: miután a 4,70 métert elsőre ugrotta, s bebiztosította győzelmét, a 4,83 m-es világcsúcsmagasságra tetette a lécet, igaz, rekordkísérletei sikertelenek maradtak. Érdekesség, hogy győztes ugrásával a második helyen végzett volna a Párizsban zajló atlétikai világbajnokságon.

Csesznegi Dávid a 400 m-es síkfutás döntőjében 47,50 mp-cel a hetedik helyen végzett. A cselgáncsozó Bere Tamás a 73 kg-osok között második mérkőzése után a vigaszágra került, ahol egészen a döntőig jutott, de ott nem bírt grúz ellenfelével, így helyezetlenül zárt.

A magyar női kosárlabdázók újabb vereséget szenvedtek a 9-16. helyért folyó csatározásokban. A lányok ezúttal Finnországtól kaptak ki 66-61-re. A vízilabdázóknál eldőlt, hogy a magyar együttes csütörtökön Japán legjobbjaival találkozik a negyeddöntőben.

A magyar férfi tőrcsapat is érdekelt volt szerdán, ám a negyeddöntőben 45-27 arányú vereséget szenvedett a későbbi győztes Kínától, s így nem jutott a legjobb négy közé. A tornászok a csapatversennyel kezdték meg versengésüket az Universiadén, ahol a magyar férfiak 154.775 pontos teljesítménnyel a 11. helyet szerezték meg. A számot az oroszok nyerték, az Egyesült Államok és Kazahsztán előtt.